Sárgabarackos pohárkrém mandulás keksszel
Gyorsan elkészíthető vendégváró finomság.
Hozzávalók
8-10 sárgabarack
2-3 evőkanál cukor (mézzel is elkészíthető)
1-2 evőkanál citromlé
3 dl tejszín
1 habfixáló
1/2 csomag Amaretti keksz
Elkészítés
A barackokat mossuk meg, majd felezzük, szedjük ki a magokat, végül negyedeljük.
Egy kis edénybe tegyük bele, cukrozzuk és kevés citromlével ízesítsük, majd forraljuk fel.
Öt-hat perc főzés után, zárjuk el a lángot és hagyjuk teljesen kihűlni. (Aki jobban szereti, ha egynemű az állaga, nyugodtan turmixolja le.)
A tejszínt verjük fel keményre, közben adagoljuk hozzá a habfixálót.
A lehűtött barackfőzetet óvatosan keverjük el a felvert tejszínnel.
Poharakba vagy tálkákba morzsoljunk 4-5 Amaretti kekszet, majd kanalazzuk rá a tejszínes barackot.
A tetejére morzsoljunk kekszet, díszítsük mentával és friss barackszeletekkel.
Jól behűtve fogyasszuk.
Fotó, recept: B. Csánk Györgyi
Csak mert szeretem kreatív gasztroblog >>
hirdetés ▼
hirdetés ▲
Hasonló receptek
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.