Sárgabarackos pohárkrém mandulás keksszel

Gyorsan elkészíthető vendégváró finomság.

Hozzávalók

8-10 sárgabarack

2-3 evőkanál cukor (mézzel is elkészíthető)

1-2 evőkanál citromlé

amarettikekszsargabarackpoharkrem23 dl tejszín

1 habfixáló

1/2 csomag Amaretti keksz

Elkészítés

A barackokat mossuk meg, majd felezzük, szedjük ki a magokat, végül negyedeljük.

Egy kis edénybe tegyük bele, cukrozzuk és kevés citromlével ízesítsük, majd forraljuk fel.

Öt-hat perc főzés után, zárjuk el a lángot és hagyjuk teljesen kihűlni. (Aki jobban szereti, ha egynemű az állaga, nyugodtan turmixolja le.)

A tejszínt verjük fel keményre, közben adagoljuk hozzá a habfixálót.

A lehűtött barackfőzetet óvatosan keverjük el a felvert tejszínnel.

Poharakba vagy tálkákba morzsoljunk 4-5 Amaretti kekszet, majd kanalazzuk rá a tejszínes barackot.

A tetejére morzsoljunk kekszet, díszítsük mentával és friss barackszeletekkel.

Jól behűtve fogyasszuk.

Fotó, recept: B. Csánk Györgyi

Csak mert szeretem kreatív gasztroblog >>

hirdetés 

hirdetés 

Hasonló receptek

Pohárdesszert gyorsan, egyszerűen: epres kuszkusz

Pohárdesszert gyorsan, egyszerűen: epres kuszkusz

Madártej, kicsit másként: epres-vaníliás pohárdesszert

Madártej, kicsit másként: epres-vaníliás pohárdesszert

Sütés nélkül finomat: könnyű málnás pohárdesszert

Sütés nélkül finomat: könnyű málnás pohárdesszert

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 × egy =

hirdetés