Sárgaborsó fasírt

A sárgaborsót általában főzelékként, levesként fogyasztjuk. Érdemes rendszeresen beiktatni az étrendünkbe, hiszen élettani hatása igen kedvező:  kiváló fehérjeforrás, normalizálja a vérnyomást és a koleszterinszintet, B1- és B2 vitamintartalma jelentős, de bővelkedik pantotén savban, biotinban, folsavban, E-vitaminban is. Főleg késő ősszel és a téli időszakban tesz jó szolgálatot, de egész évben fogyaszthatjuk. Fasírt is készíthető belőle.

Hozzávalók

kb. 200 g sárgaborsó

1 közepes fej hagyma

pár gerezd fokhagyma

2 kisebb burgonya

fűszerek (só, bors, csemege paprika, kurkuma)

1 tojás

1­-2 ek kukoricaliszt

kevés zsemlemorzsa

olaj vagy kókuszzsír

Elkészítés

A sárgaborsót sós vízben megfőzöm, leszűröm, és botmixerrel ledarálom.

A burgonyát lereszelem, a hagymát, fokhagymát apróra vágom, és a sárgaborsóhoz keverem.

Hasonlóképpen a tojást és a fűszereket is a masszához keverem, a liszt és a zsemlemorzsa segítségével pedig megkapom a megfelelő állagot: ne legyen ragacsos, de ne is essen szét!

Kézzel pogácsákat formálok, és forró olajban mindkét oldalukon kisütöm.

Tálalható főzelékek feltétjeként vagy bármilyen köret mellé.

Jó étvágyat!

Fazakas Hajnalka

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × három =

hirdetés