Sárgaborsó fasírt
A sárgaborsót általában főzelékként, levesként fogyasztjuk. Érdemes rendszeresen beiktatni az étrendünkbe, hiszen élettani hatása igen kedvező: kiváló fehérjeforrás, normalizálja a vérnyomást és a koleszterinszintet, B1- és B2 vitamintartalma jelentős, de bővelkedik pantotén savban, biotinban, folsavban, E-vitaminban is. Főleg késő ősszel és a téli időszakban tesz jó szolgálatot, de egész évben fogyaszthatjuk. Fasírt is készíthető belőle.
Hozzávalók
kb. 200 g sárgaborsó
1 közepes fej hagyma
pár gerezd fokhagyma
2 kisebb burgonya
fűszerek (só, bors, csemege paprika, kurkuma)
1 tojás
1-2 ek kukoricaliszt
kevés zsemlemorzsa
olaj vagy kókuszzsír
Elkészítés
A sárgaborsót sós vízben megfőzöm, leszűröm, és botmixerrel ledarálom.
A burgonyát lereszelem, a hagymát, fokhagymát apróra vágom, és a sárgaborsóhoz keverem.
Hasonlóképpen a tojást és a fűszereket is a masszához keverem, a liszt és a zsemlemorzsa segítségével pedig megkapom a megfelelő állagot: ne legyen ragacsos, de ne is essen szét!
Kézzel pogácsákat formálok, és forró olajban mindkét oldalukon kisütöm.
Tálalható főzelékek feltétjeként vagy bármilyen köret mellé.
Jó étvágyat!
2011-ben kezdődött a történetem a Facebookon. Online magazinként 2013 óta létezem. Független vagyok. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.