Limonádé sárgadinnyéből, cukordinnyéből mentával, friss gyömbérrel

Kánikulában jéghidegen finom hűsítő ital. Mézédes dinnyéből érdemes elkészíteni. Friss reszelt gyömbérrel, ginnel vagy vodkával is ízesíthető.

Hozzávalók

1 érett, nagy sárga- vagy cukordinnye

1,5 dl cukor

4 dl víz

1 kk citromsav

1 csokor friss menta

pár szelet citrom

jég

Elkészítés

A dinnyéből vájjál ki kis gombócokat vagy kockázd fel. A cukrot, vizet és citromsavat tedd egy fazékba és forrald össze, majd tedd bele a dinnyegolyókat és minden maradék dinnyét.

Forrald 2 percig, majd hagyd teljesen kihűlni a szirupban a dinnyét.

A kihűlt szirupot szűrd le, adagold kancsóba, tedd bele a dinnyegolyókat, adj hozzá maréknyi friss mentát, pár szelet citromot és öntsd fel vízzel (szénsavas ásványvízzel vagy mentessel).

Tedd a hűtőbe pár órára, hogy az ízek összeérjenek, majd jégkockákkal, jéghidegen szervírozd.

Recept, fotó: B. Csánk Györgyi Csak mert szeretem kreatív gasztroblog >>

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy × 4 =

hirdetés