Limonádé sárgadinnyéből, cukordinnyéből mentával, friss gyömbérrel
Kánikulában jéghidegen finom hűsítő ital. Mézédes dinnyéből érdemes elkészíteni. Friss reszelt gyömbérrel is ízesíthető.
Hozzávalók
1 érett, nagy sárga- vagy cukordinnye
1,5 dl cukor
4 dl víz
1 kk citromsav
1 csokor friss menta
pár szelet citrom
jég
Elkészítés
A dinnyéből vájjál ki kis gombócokat vagy kockázd fel. A cukrot, vizet és citromsavat tedd egy fazékba és forrald össze, majd tedd bele a dinnyegolyókat és minden maradék dinnyét.
Forrald 2 percig, majd hagyd teljesen kihűlni a szirupban a dinnyét.
A kihűlt szirupot szűrd le, adagold kancsóba, tedd bele a dinnyegolyókat, adj hozzá maréknyi friss mentát, pár szelet citromot és öntsd fel vízzel (szénsavas ásványvízzel vagy mentessel).
Tedd a hűtőbe pár órára, hogy az ízek összeérjenek, majd jégkockákkal, jéghidegen szervírozd.
Recept, fotó: B. Csánk Györgyi Csak mert szeretem kreatív gasztroblog >>
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.