Sárgadinnyét télire! Bevált recept befőtthöz

Dinnye befőttről ritkán hallani, pedig a nyár ízeit eltehetjük télire. A befőtt cukordinnyéből is elkészíthető.

Hozzávalók 1 kiló sárgadinnyéhez

1 kg nem túl érett sárgadinnye

15 dkg befőző cukor

5 dl víz

1 g borkősav (tartósításhoz – elhagyható)

2-3 szem szegfűszeg

1-2 csillagánizs vagy 1 kisebb fahéjrúd

Elkészítés

A dinnyét vágd vékony cikkekre, hámozd meg és kanállal távolítsd el a magjait. Vágd kb. 2 centis kockákra (használhatsz dinnyevájót is), majd tedd félre.

A vízből és a befőző cukorból főzz szirupot. A legvégén add hozzá a dinnyét, de rögtön vedd is le a tűzhelyről. Tedd a szirupba a szegfűszeget, az ánizst vagy a fahéjrudat és adagold sterilizált befőttes üvegbe. Szórj rá kevés borkősavat, tedd rá a kupakját, és fordítsd fejjel lefelé. Alaposan bugyoláld be textilekkel és a dunsztban hagyd teljesen kihűlni. 

Nagyon jól fog esni hideg őszi, téli napokon.

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 − 1 =

hirdetés