Pikáns sárgarépa krémleves

A sárgarépát gyakran használjuk levesek ízesítésére, de krémlevest is főzhetünk belőle, igazi vitaminbomba! Ez a változat különösen ízletes, érdemes kipróbálni!

Hozzávalók

fél kg lehetőleg zsenge sárgarépa (hámozva, felkarikázva)

2 közepes meghámozott, felkockázott burgonya

6-7 dl liter víz

1 közepes vöröshagyma vagy egy szál póréhagyma apróra vágva

1-2 gerezd fokhagyma

2 szár zeller

kb. 3 ek olívaolaj vagy 2,5 dkg vaj

1 evőkanál Natura zöldségkeverék (természetes ételízesítő)

(1 zöldségleves kockával is ízesíthető, ez esetben kevesebb sót tegyünk a levesbe)

kb. 1 tk só (ízlés szerint sózzuk)

csipetnyi őrölt fekete bors

apróra vágott petrezselyemzöld vagy petrezselyemlevél díszítéshez

levesbetétnek: kruton vagy pirított kenyérkocka vagy apróra vágott, pirított bacon

 
hirdetés 

hirdetés 

 

Elkészítés

Az apróra vágott vöröshagymát/póréhagymát, a zúzott fokhagymát, a szeletelt zellerszárat kevés vajon vagy olajon fonnyasszuk 3-4 percig, majd adjuk hozzá a vékonyra szeletelt sárgarépát és a felkockázott burgonyát. Közepes hőfokon fedő alatt pároljuk kb. 5 percig; öntsük fel vízzel, adjuk hozzá az ételízesítőt, sózzuk, borsozzuk. Főzzük 15-20 percig, majd botmixerrel pürésítsük.

Pirított kenyérkockákkal, kockára vágott pirított baconnel tálaljuk. Petrezselyemzölddel díszíthetjük.

Recept: una fiera en mi cocinauna

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenegy + húsz =

hirdetés