Sokmagvas sajtos kréker. Finom ropogós, zárható edényben sokáig tárolható

Apró roppanós falatkák. Frissen is finom, de igazán ropogós másnapra lesz. Zárható üvegben vagy fémdobozban hosszabb ideig tárolható.

sajtos_sokmagos_kreker1a

Hozzávalók

30 dkg teljes kiőrlésű liszt (vagy sima és fele teljes kiőrlésű liszt felesben, ez esetben elegendő 40 g olaj a tésztához)

15 dkg magkeverék (lenmag, szezámmag, napraforgómag, tökmag-töret)

10 dkg reszelt sajt (ementáli)

170 g víz

60 g lenolaj

4 g szárított élesztő

teáskanál só

sajtos_sokmagos_kreker2

Elkészítés

Az élesztőt, a lisztet, a sót, a magokat keverjük össze, reszeljük hozzá a sajtot, adjuk hozzá az olajat, majd majd fokozatosan gyúrás közben adagoljuk hozzá a vizet. Ha összeállt a tészta, takarjuk le és pihentessük egy órácskát.

Pihentetés után nyújtsuk vékonyra. Vágjuk fel késsel és sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire.

Előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük kb. 20 percig. A tepsiben hagyjuk kihűlni.

A sütőt 180 fokra melegítettem és kb 20 perc alatt megsütöttem. A tepsiben hagytam kihűlni.

Szeretetrehangoltan blog receptje alapján Sass Erika Sasó www.tepszi.hu

hirdetés
1 válasz
  1. Staudinger Szilvia
    Staudinger Szilvia says:

    Nagyon jó kis recept! könnyű elkészíteni, és aki szereti az egészséges magvakat kedvelni fogja! most 20 dkg teljeskiörlésű tönkölylisztből és 10 dkg teljesk. búzalisztel csináltam ementáli híján trappista és parmezán sajttal. Finiiii! Köszi receptet!

    Válasz

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

10 − 8 =

hirdetés