Sokmagvas sajtos kréker. Finom ropogós, zárható edényben sokáig tárolható
Apró roppanós falatkák. Frissen is finom, de igazán ropogós másnapra lesz. Zárható üvegben vagy fémdobozban hosszabb ideig tárolható.
Hozzávalók
30 dkg teljes kiőrlésű liszt (vagy sima és fele teljes kiőrlésű liszt felesben, ez esetben elegendő 40 g olaj a tésztához)
15 dkg magkeverék (lenmag, szezámmag, napraforgómag, tökmag-töret)
10 dkg reszelt sajt (ementáli)
170 g víz
60 g lenolaj
4 g szárított élesztő
teáskanál só
Elkészítés
Az élesztőt, a lisztet, a sót, a magokat keverjük össze, reszeljük hozzá a sajtot, adjuk hozzá az olajat, majd majd fokozatosan gyúrás közben adagoljuk hozzá a vizet. Ha összeállt a tészta, takarjuk le és pihentessük egy órácskát.
Pihentetés után nyújtsuk vékonyra. Vágjuk fel késsel és sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire.
Előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük kb. 20 percig. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
A sütőt 180 fokra melegítettem és kb 20 perc alatt megsütöttem. A tepsiben hagytam kihűlni.
Szeretetrehangoltan blog receptje alapján Sass Erika Sasó www.tepszi.hu
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.