Sörtésztában sült hagymakarikák

hirdetés

hirdetés

Gyorsan elkészíthető, fonom és ropogós. Hátránya, hogy mivel olajban sül, viszonylag sok zsiradékot felvesz sütés közben, ezért önmagában fogyasztva sem kalóriaszegény. Zúzott fokhagymával, apróra vágott petrezselyemmel kevert tejfölbe mártogatva az ízélmény fokozható.

Hozzávalók 4 személyre

2 nagyobb vöröshagyma

1/2 tk só

fél tasak sütőpor

10 dkg liszt

1 dl étolaj

2 dl sör

1 tojás

olaj a sütéshez

Elkészítés

A száraz összetevőket (só, liszt, sütőpor) keverjük össze, majd adjuk hozzá az olajat, a sört, a tojást és keverjük csomómentesre. Sűrű palacsintatésztát (sörtésztát) kapunk.

A hagymát pucoljuk meg, vágjuk fél centis szeletekre, majd szedjük karikáira.

sult_hagymakarika_sortesztaban1

A hagymakarikákat mártsuk a sörtésztába, majd forró olajban süssük aranybarnára.

sult_hagymakarika_sortesztaban2

hagymakarika_sortesztaban

Szedjük konyhai papírtörlőre, a felesleges olajat a papír magába szívja. Melegen, hidegen is fogyasztható.

Francia hagymaleves mozarellás bagettel

hirdetés

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás