Sörtésztában sült hagymakarikák

Gyorsan elkészíthető, fonom és ropogós. Hátránya, hogy mivel olajban sül, viszonylag sok zsiradékot felvesz sütés közben, ezért önmagában fogyasztva sem kalóriaszegény. Zúzott fokhagymával, apróra vágott petrezselyemmel kevert tejfölbe mártogatva az ízélmény fokozható.

Hozzávalók 4 személyre

2 nagyobb vöröshagyma

1/2 tk só

fél tasak sütőpor

10 dkg liszt

1 dl étolaj

2 dl sör

1 tojás

olaj a sütéshez

Elkészítés

A száraz összetevőket (só, liszt, sütőpor) keverjük össze, majd adjuk hozzá az olajat, a sört, a tojást és keverjük csomómentesre. Sűrű palacsintatésztát (sörtésztát) kapunk.

A hagymát pucoljuk meg, vágjuk fél centis szeletekre, majd szedjük karikáira.

sult_hagymakarika_sortesztaban1

A hagymakarikákat mártsuk a sörtésztába, majd forró olajban süssük aranybarnára.

sult_hagymakarika_sortesztaban2

hagymakarika_sortesztaban

Szedjük konyhai papírtörlőre, a felesleges olajat a papír magába szívja. Melegen, hidegen is fogyasztható.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × három =

hirdetés