Spagetti carbonara klasszikus recept szerint

Olaszország Lazio tartományából származó tartalmas tésztaétel. A klasszikus olasz receptet ismertetjük.

Hozzávalók

360 g spagetti

200 g tokaszalonna vagy pancetta (húsos szalonna, hasalja szalonna)

3 tojássárgája

4 kanál reszelt római pecorino sajt (pikáns ízű kemény sajt, juhtejből készül – frissen reszelt parmezánnal is elkészíthető)

4 kanál extra szűz olívaolaj

szemes fekete bors

 

Elkészítés

A csíkokra vágott szalonnát serpenyőben kevés olajon pirítsuk közepes lángon kb. 5 percig. Vegyük le a tűzről. Verjük fel a tojások sárgáját két kanál reszelt sajttal, egy csipet sóval, és szórjuk meg bőségesen frissen őrölt fekete borssal.

Főzzük félkeményre (al dente) a spagettit bő, sós vízben. Szűrjük le, és forrón öntsük a szalonnára. Adjuk hozzá a felvert tojást, alaposan keverjük össze, és hagyjuk, hogy ráolvadjon a tésztára.

Ha a tészta túl száraz lenne, adjunk hozzá keveset a főzővízből. Szórjuk meg a maradék reszelt sajttal és azonnal tálaljuk.

Tipp: másik ízletes változata a carbonara spagettinek, amikor a tojásfehérjét is hozzáadjuk. Ekkor tegyük vissza a serpenyőt, és élénk tűzön rövid ideig melegítsük, hogy a tojások ráolvadjanak a tésztára.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × négy =

hirdetés