Spenót tokány puliszkával

Hajnalka egy különleges, fűszerezésének is köszönhetően ízletes, tápanyagban gazdag húsmentes egytálétel receptjével készült mára. 

Hozzávalók

A tokányhoz

fél szál póréhagyma

1 közepes fej (lila)hagyma

3 cikk fokhagyma

450-­500 g szálasabb fagyasztott spenót

1 közepes tő laskagomba, vagy egy kis doboz csiperke

1 kis doboz sűrített paradicsom

1 kis doboz tejföl kókuszzsír vagy olaj

só, bors, csemege paprika, kurkuma, Erős Pista, kevés nádcukor

A puliszkához

1 l víz

300 g kukoricadara

1 tk só

Elkészítés

A hagymát kevés kókuszzsíron fedő alatt megfonnyasztom, megszórom paprikával, majd hozzáadom az apróra vágott gombát, és tovább párolom.

A felengedett spenótot lecsöpögtetem, összekeverem a sűrített paradicsommal, az apróra vágott (vagy zúzott) fokhagymával és a cukorral.

A gombát ízesítem a fűszerekkel, majd hozzákeverem a spenótot, és felöntöm kevés vízzel. Lefedve, közepes lángon főzöm, míg a gomba megpuhul. Ha szükséges, többször felöntöm vízzel, de vigyázok, hogy ne legyen nagyon leves. Ekkor hozzákeverem a tejfölt, és még egyszer felforralom.

Míg fő a tokány, felforralok 1 l vizet, sózom, és amikor lobog, folyamatos keverés mellett hozzáöntöm a kukoricadarát. A keverést addig folytatom, míg pukkanó buborékok nem képződnek.

 

Fazakas Hajnalka

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenegy − 2 =

hirdetés