Spenótos köles-rizottó zsenge parajból

A köles sokoldalúan felhasználható élelmiszer, rendkívül jó élettani hatásokkal. Nem tartalmaz glutént, gazdag vitaminforrás, bővelkedik ásványi anyagokban. Vas- és magnéziumtartalma kiemelkedő, ezért nőknek kifejezetten ajánlott a fogyasztása. Spenóttal társítva vasban bővelkedő ételt kapunk. A spenótos kölesrizottó egyszerűen elkészíthető, laktató egytálétel.

Hozzávalók

10 dkg köles

3,5 dl víz

kb. 40 dkg spenót

4-5 gerezd zúzott fokhagyma

olívaolaj

2-3 levél menta apróra vágva

reszelt parmezánsajt (másféle sajt is lehet)

spenot1

spenot2

spenotnyito1

Elkészítés

A parajt alaposan mossuk meg folyóvíz alatt. Távolítsuk el a szárát, a nagyobb ereket. Tegyük lobogó sós forró vízbe 1-2 percre; ha elkezd megpuhulni, szűrjük le. Botmixerrel turmixoljuk apróra (ne pépesítsük).

A kölest sós forró vízbe, közepes lángon fedő alatt pároljuk 15-20 percig.

Az apróra vágott fokhagymát pirítsuk meg 4-5 evőkanál olívaolajon, majd adjuk hozzá az apróra vágott spenótot. Keverjük össze, fedő alatt pároljuk 3-4 percig.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennégy − kilenc =

hirdetés