Spenótos nokedli
A spenótos nokedli reszelt sajttal vagy fokhagymás tejföllel meglocsolva önálló fogásként is fogyasztható salátával, de köretnek is elkészíthető például szaftos húsételekhez.
Hozzávalók 4 személyre
80 dkg friss spenót (szezonon kívül 450 g mirelit parajból)
30 dkg liszt
2-3 ek olíva olaj
2 egész tojás
késhegynyi szerecsendió (elhagyható)
1 mk só
Elkészítés
Tisztítsuk meg a spenótot, mossuk meg, és enyhén sós vízben pároljuk meg. Szűrjük le, majd alaposan csepegtessük le, nyomkodjuk ki és vágjuk össze. (Ha mirelitből készítjük, csupán fel kell olvasztani.)
Egy tálban keverjük el a spenótot egy pohár vízzel, a liszttel, a tojásokkal, az olajjal, a sóval és a szerecsendióval. Addig gyúrjuk, amíg sima, homogén masszát nem kapunk. Aztán takarjuk le egy vászonnal, és pihentessük egy órát.
Egy nagy fazékban forraljunk megfelelő mennyiségű sós vizet, és nagy lyukú nokedliszaggatót használva lassan keverjük bele a tésztát. Ahogy feljön a víz tetejére, szűrjük le a nokedlit, és tegyük tálalóedényre.
Fotó: Fine Food
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.