Spenótos nokedli

A spenótos nokedli reszelt sajttal vagy fokhagymás tejföllel meglocsolva önálló fogásként is fogyasztható salátával, de köretnek is elkészíthető például szaftos húsételekhez.

Hozzávalók 4 személyre

80 dkg friss spenót (szezonon kívül 450 g mirelit parajból)

30 dkg liszt

2-3 ek olíva olaj

2 egész tojás

késhegynyi szerecsendió (elhagyható)

1 mk só

Elkészítés

Tisztítsuk meg a spenótot, mossuk meg, és enyhén sós vízben pároljuk meg. Szűrjük le, majd alaposan csepegtessük le, nyomkodjuk ki és vágjuk össze. (Ha mirelitből készítjük, csupán fel kell olvasztani.)

Egy tálban keverjük el a spenótot egy pohár vízzel, a liszttel, a tojásokkal, az olajjal, a sóval és a szerecsendióval. Addig gyúrjuk, amíg sima, homogén masszát nem kapunk. Aztán takarjuk le egy vászonnal, és pihentessük egy órát.

Egy nagy fazékban forraljunk megfelelő mennyiségű sós vizet, és nagy lyukú nokedliszaggatót használva lassan keverjük bele a tésztát. Ahogy feljön a víz tetejére, szűrjük le a nokedlit, és tegyük tálalóedényre.

Fotó: Fine Food

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × 4 =

hirdetés