Italkülönlegesség. Sült alma krémlikőr
Ajándékba, vendégvárónak, vagy csak magunk és családtagjaink örömére egy igazi italkülönlegesség: sült alma krémlikőr. Készítéstől számítva 2-3 hétbe telik, míg az ízek jól összeérnek.
Hozzávalók
7-8 közepes méretű, meghámozott, kimagozott, cikkekre vágott alma
10-12 ek barnacukor
1 egész fahéj darabokra apró törve
1/2 liter vodka
4 dl tejszín
Elkészítés
Az almagerezdeket sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire.
Szórjuk rá egyenletesen a 10-12 evőkanál barnacukrot, és a tördelt, darabos fahéjat.
Előmelegített sütőben 180-190-es hőfokon süssük kb. fél óráig, amíg szépen megbarnulnak az almák.
A sült almát kanalazzuk át egy nagyobb, tiszta befőttes üvegbe és öntsünk rá fél liter vodkát.
Két-három hétig hagyjuk állni, időnként rázogassuk össze.
Végül szűrjük le és adjunk hozzá négy deci tejszínt. Keverjük alaposan össze és töltsük át szép üvegbe.
Recept Nagy Tünde ajánlása alapján: Gallov Andrea. Fotó: Sherpha konyhája
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.