Sült fokhagymás-brokkolis szendvicskrém pirított mandulaszeletekkel

Egyszerűen elkészíthető nagyon ízletes szendvicskrém.

Hozzávalók

1 zacskó Bonduelle Vapeur brokkoli rózsák

1 fej fokhagyma

olívaolaj

2 ek natúr sajtkrém

5 dkg mandulaforgács

1 citrom reszelt héja

szerecsendió

só, bors

rozskenyér

Elkészítés

A fokhagyma a tetejét vágjuk le (a héja maradjon rajta), locsoljuk meg kevés olívaolajjal, sózzuk borsozzuk, majd alufóliába csomagolva süssük 25-30 percig.

A brokkoli rózsákat tegyük 1-2 percre forrásban lévő sós vízbe, majd szűrjük le.

A fokhagymákat nyomkodjuk ki a héjukból, helyezzük egy késes robotgépbe a brokkolival együtt. Kanalazzuk hozzá a sajtkrémet, adjuk hozzá a citromhéjat, reszeljünk hozzá kevés szerecsendiót, majd adjunk hozzá apránként annyi olívaolajat, amennyi a krémes állaghoz szükséges.

Sózzuk, borsozzuk.

Serpenyőben pirítsuk meg a mandulát.

A kenyérszeleteket kenjük meg a zöld krémmel és szórjuk meg mandulaforgáccsal.

Ajánló

Bonduelle recepttár >>

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenegy − 4 =

hirdetés