Sült fokhagymás-brokkolis szendvicskrém pirított mandulaszeletekkel
Egyszerűen elkészíthető nagyon ízletes szendvicskrém.
Hozzávalók
1 zacskó Bonduelle Vapeur brokkoli rózsák
1 fej fokhagyma
olívaolaj
2 ek natúr sajtkrém
5 dkg mandulaforgács
1 citrom reszelt héja
szerecsendió
só, bors
rozskenyér
Elkészítés
A fokhagyma a tetejét vágjuk le (a héja maradjon rajta), locsoljuk meg kevés olívaolajjal, sózzuk borsozzuk, majd alufóliába csomagolva süssük 25-30 percig.
A brokkoli rózsákat tegyük 1-2 percre forrásban lévő sós vízbe, majd szűrjük le.
A fokhagymákat nyomkodjuk ki a héjukból, helyezzük egy késes robotgépbe a brokkolival együtt. Kanalazzuk hozzá a sajtkrémet, adjuk hozzá a citromhéjat, reszeljünk hozzá kevés szerecsendiót, majd adjunk hozzá apránként annyi olívaolajat, amennyi a krémes állaghoz szükséges.
Sózzuk, borsozzuk.
Serpenyőben pirítsuk meg a mandulát.
A kenyérszeleteket kenjük meg a zöld krémmel és szórjuk meg mandulaforgáccsal.
Ajánló
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.