A legfinomabb sült túrótorta

Könnyű, habos túrótorta; a krémből túrópudingot is süthetünk.

Hozzávalók a tésztához

50 g porcukor

100 g vaj

150 g búzaliszt (BL55)

Hozzávalók a túrótöltelékhez

500 g túró (félzsíros)

90 g étkezési keményítő

200 g porcukor

500 ml tej (2,8%-os)

400 ml tejföl (20%-os)

1 db citrom héja

2 db tojás

15 g vaníliás cukor – bourbon

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 190 C-ra. Béleljünk ki sütőpapírral egy 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformát.

Először a tésztát készítsük el. A lisztet keverjük el a porcukorral, majd gyúrjuk hozzá a vajat. Ahogy összeáll a tészta, már jó is. Ne gyúrjuk túl, mert törni fog nyújtáskor. Ha elkészült, tegyük 20 percre hűtőbe.

Ha megdermedt, nyújtsuk ki a tésztát, és béleljük ki a tortaforma alját – úgy, hogy a tészta felnyúljon 3-4 centit a forma falára -, hézagosan szurkáljuk meg, és süssük elő.

Addig süssük, míg aranysárga nem lesz.

sult_turotorta_1

sult_turotorta_4

sult_turotorta_5

A krém összetevőit egy nagy tálban botmixerrel mixeljük össze.

sult_turotorta_2

sult_turotorta_3

Tegyük a híg tölteléket a formába, és 90-100 percig süssük 190-es hőfokon – légkeverés nélkül. Ha sütés közben nagyon sötétedne a torta teteje, fedjük le sütőpapírral, vagy alufóliával.

sult_turotorta_6

sult_turotorta_7

sult_turotorta_8

sult_turotorta_10

Ha kisült a torta, hagyjuk kihűlni, majd vágjuk körbe a formában egy vékony, sima pengéjű késsel. Vegyük le a keretet, és szeleteljük.

hirdetés 

hirdetés 

Hasonló receptek

Remegős túrógombóc vajban pirított morzsával, édes tejföllel

Remegős túrógombóc vajban pirított morzsával, édes tejföllel

Zabpelyhes túrógombóc – sütés-főzés nélkül, villámgyorsan elkészíthető

Zabpelyhes túrógombóc – sütés-főzés nélkül, villámgyorsan elkészíthető

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenöt + tizenkettő =

hirdetés