Sütés nélkül finomat: keksz alapú málnás joghurttorta
Könnyű, finom torta, ami azért is nagyon szimpatikus, mert nem kell bekapcsolni hozzá a sütőt. Málnával, meggyel ízesítettük, de bármilyen más – puha – gyümölcs jó hozzá. A gyümölcsöt, amennyiben nem túl lédús, a joghurtkrémbe is belekeverhetjük, vagy egyszerűen a tetejére szórhatjuk. Tortazselével is díszíthető. Piskóta alappal is elkészíthető, a miénk kekszes változattal készült.
Hozzávalók közepes kapcsos tortaformához
A keksz alaphoz kb. 20 dkg édes kekszre lesz szükség (tetszés szerint válasszunk). A keksszel 1 rétegben kibélelhetjük a kapcsos tortaformát, felesleges ledarálni és margarinnal összekeverni. Hűtés közben a kekszalap magába szívja a nedvességet, könnyű lesz szeletelni.
A joghurtkrémhez
1,5 nagy dobozos (1,5×375 g) 3% zsírtartalmú natúr joghurt
kb. 15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 dl habtejszín
1 habfixáló
20 g expressz zselatin fix (nem kell felmelegíteni)
Elkészítés
A joghurtban keverjük el a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd adjuk hozzá a zselatint. Géppel alaposan keverjük össze, végül finom mozdulatokkal forgassuk bele a tejszínhabot.
A joghurtos krémet simítsuk a kekszrétegre. A tetejét szórjuk meg málnával, magozott/felezett meggyel.
Tartsuk legalább 3-4 órán át hűtőben.
Fogyasztás előtt késsel lazítsuk meg a torta széleit, majd csatoljuk le a tortaformát.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.