Sütés nélkül finomat: keksz alapú málnás joghurttorta

Könnyű, finom torta, ami azért is nagyon szimpatikus, mert nem kell bekapcsolni hozzá a sütőt. Málnával, meggyel ízesítettük, de bármilyen más – puha – gyümölcs jó hozzá. A gyümölcsöt, amennyiben nem túl lédús, a joghurtkrémbe is belekeverhetjük, vagy egyszerűen a tetejére szórhatjuk. Tortazselével is díszíthető. Piskóta alappal is elkészíthető, a miénk kekszes változattal készült.

Hozzávalók közepes kapcsos tortaformához

A keksz alaphoz kb. 20 dkg édes kekszre lesz szükség (tetszés szerint válasszunk). A keksszel 1 rétegben kibélelhetjük a kapcsos tortaformát, felesleges ledarálni és margarinnal összekeverni. Hűtés közben a kekszalap magába szívja a nedvességet, könnyű lesz szeletelni.

A joghurtkrémhez

1,5 nagy dobozos (1,5×375 g) 3% zsírtartalmú natúr joghurt

kb. 15 dkg porcukor

1 csomag vaníliás cukor

2 dl habtejszín

1 habfixáló

20 g expressz zselatin fix (nem kell felmelegíteni)

 

Elkészítés

A joghurtban keverjük el a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd adjuk hozzá a zselatint. Géppel alaposan keverjük össze, végül finom mozdulatokkal forgassuk bele a tejszínhabot.

A joghurtos krémet simítsuk a kekszrétegre. A tetejét szórjuk meg málnával, magozott/felezett meggyel.

Tartsuk legalább 3-4 órán át hűtőben.

Fogyasztás előtt késsel lazítsuk meg a torta széleit, majd csatoljuk le a tortaformát.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 + tizenhárom =

hirdetés