Sütés nélkül finomat: málnás szelet
Finom, gyorsan összeállítható édesség, hozzáadott fehér cukrot nem tartalmaz. Sütés nélkül készül, különlegessége, hogy kekszalap helyett gabonakarikát használtunk – harmonizál a könnyű, joghurtos krémmel. Elkészíthető kicsi vagy közepes tortaformában is. Ha 20 centisnél nagyobb tortaformában készítenénk, növeljük a hozzávalók mennyiségét.
Hozzávalók
Alaphoz
10 dkg Cornexi málnás-joghurtos gabonakarika
6 dkg fehér csokoládé
5 dkg vaj
Krémhez
2 dl málnás görög joghurt
2 dl Mascarpone
2 dl habtejszín
1 csomag habfixáló
1/2 citrom reszelt héja
2-3 evőkanál nyírfacukor (por), de lehet méz vagy Stevia
1 csomag expressz zselatin
20 dkg málna
2 dkg fehér csokoládé a tetejére
málnás balzsamecetkrém a tányér díszítéséhez (opcionális)
Elkészítés
A gabonakarikák 3/4 részét törjük apróra egy mozsárban. Borítsuk egy tálba, és keverjük el az egészben hagyott karikákkal.
Tördeljük a fehér csokit egy tálkába, adjuk hozzá a vajat és olvasszuk meg.
A sütőformát vajazzuk ki.
A megolvasztott csokis-vajas keveréket öntsük a gabonakarikára, keverjük el, és nyomkodjuk bele a tortaformába.
Tegyük kis időre a hűtőbe, hogy megdermedjen, közben készítsük el a krémet.
A szobahőmérsékletű krémsajtot és a málnás joghurtot keverjük simára az édesítővel. Habverővel dolgozzuk hozzá az expressz zselatint is.
A habtejszínt verjük kemény habbá a habfixáló segítségével, majd egy lapáttal elegyítsük a joghurtos keverékkel.
A megdermedt alapra rakosgassunk friss málnaszemeket, majd kanalazzuk rá a krémet. Óvatosan kocogtassuk a pulthoz, hogy ne maradjanak benne légbuborékok, majd tegyük 5-6 órára a hűtőbe, az sem baj, ha egy napot hagyjuk kidermedni.
Olvasszunk meg kevés fehér csokoládét, és egy kanállal csorgassuk a sütemény tetejére.
Friss málnával és gabonakarikával dekoráljuk.
Fotó, recept: B. Csánk Györgyi Csak, mert szeretem – Kreatív gasztroblog
hirdetés ▼
hirdetés ▲
Hasonló receptek
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.