Sárgabarackos joghurtos szelet. Sütés nélkül készül

Könnyű, finom édesség, sütés nélkül gyorsan elkészíthető. Ezúttal sárgabarackkal ízesítettük, az apróra vágott gyümölcsöt a joghurtkrémbe kevertük. 

Hozzávalók közepes tálhoz

A süteményt fordítottan készítettük el: a kekszalap nem az edény aljára, hanem a tetejére került. (A kekszet le is darálhatjuk és kevés olvasztott vajjal összedolgozhatjuk, majd a masszát az edény aljára simíthatjuk.)

A joghurtkrémhez

1,5 nagy dobozos (1,5×375 g) 3% zsírtartalmú natúr joghurt

kb. 15 dkg porcukor

1 csomag vaníliás cukor

2 dl habtejszín

1 habfixáló

20 g expressz zselatin fix (nem kell felmelegíteni)

5-6 sárgabarack apróra vágva

edény méretétől függően 8-10 darab keksz (zabkekszet használtunk)

Elkészítés

A joghurtban keverjük el a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd adjuk hozzá a zselatint. Géppel alaposan keverjük össze, végül finom mozdulatokkal forgassuk bele a tejszínhabot. Keverjük bele az apróra vágott barackot.

A barackos-joghurtos krémet simítsuk egy közepes tálba, majd a nyomkodjuk bele a kekszeket.

Tartsuk legalább 3-4 órán át hűtőben.

Fogyasztás előtt késsel lazítsuk meg a széleit, majd vágjuk fel, tortalapáttal óvatosan emeljük ki az edényből és fordítsuk meg.

 

 
hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkilenc − 9 =

hirdetés