Sárgabarackos joghurtos szelet. Sütés nélkül készül
Könnyű, finom édesség, sütés nélkül gyorsan elkészíthető. Ezúttal sárgabarackkal ízesítettük, az apróra vágott gyümölcsöt a joghurtkrémbe kevertük.
Hozzávalók közepes tálhoz
A süteményt fordítottan készítettük el: a kekszalap nem az edény aljára, hanem a tetejére került. (A kekszet le is darálhatjuk és kevés olvasztott vajjal összedolgozhatjuk, majd a masszát az edény aljára simíthatjuk.)
A joghurtkrémhez
1,5 nagy dobozos (1,5×375 g) 3% zsírtartalmú natúr joghurt
kb. 15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 dl habtejszín
1 habfixáló
20 g expressz zselatin fix (nem kell felmelegíteni)
5-6 sárgabarack apróra vágva
edény méretétől függően 8-10 darab keksz (zabkekszet használtunk)
Elkészítés
A joghurtban keverjük el a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd adjuk hozzá a zselatint. Géppel alaposan keverjük össze, végül finom mozdulatokkal forgassuk bele a tejszínhabot. Keverjük bele az apróra vágott barackot.
A barackos-joghurtos krémet simítsuk egy közepes tálba, majd a nyomkodjuk bele a kekszeket.
Tartsuk legalább 3-4 órán át hűtőben.
Fogyasztás előtt késsel lazítsuk meg a széleit, majd vágjuk fel, tortalapáttal óvatosan emeljük ki az edényből és fordítsuk meg.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.