Sütőben sült sonkás palacsinta

Maradék főtt sonkából elkészíthetjük húsvét után, bármikor összedobható ízletes ebéd – előétel – vagy vacsora.

Hozzávalók 4 személyre

Sós palacsintához

10 púpozott kanál liszt

1 tojás

csipetnyi só

5 dl víz (forrásvíz, ásványvíz, szódavíz)

kis csészényi aprított sonka

1 ek mustár

1 ek olívaolaj

1 ek mustár

só, bors

apróra vágott petrezselyem

Töltelékhez

1 kis doboz tejföl

2-3 gerezd zúzott fokhagyma

3-4 dkg reszelt sajt

sonkaspalacsinta2

sonkaspalacsinta1

Kenéshez

Fokhagymás tejföl, reszelt sajt

A tojásokat keverjük ki egy nagyobb tálban, adjuk hozzá a liszt harmadát, keverjük csomómentesre, majd öntsük fel egy-két deci vízzel, és keverjük simára. Adjuk hozzá a sonkát, a mustárt, az olajat, fűszerezzük és felváltva keverjük hozzá a liszt és a víz maradékát. Sütés előtt hagyjuk 10-15 percig állni, majd süssük ugyanúgy, ahogy a palacsintát szoktuk.

A kész palacsintákat kenjük meg a fokhagymás tejföllel, szórjuk meg reszelt sajttal és göngyölítsük fel.

palacsinta

A palacsintákat sorakoztassuk jénai tálba, kenjük meg tejföllel, szórjuk meg reszelt sajttal, és előmelegített sütőben süssük aranybarnára.

Melegen, hidegen is ízletes.

hirdetés 

hirdetés 

Hasonló recept

Hortobágyi húsos palacsinta, klasszikus recept szerint

Hortobágyi húsos palacsinta, klasszikus recept szerint

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 + 5 =

hirdetés