Sütőben sült sonkás palacsinta
Maradék főtt sonkából elkészíthetjük húsvét után, bármikor összedobható ízletes ebéd – előétel – vagy vacsora.
Hozzávalók 4 személyre
Sós palacsintához
10 púpozott kanál liszt
1 tojás
csipetnyi só
5 dl víz (forrásvíz, ásványvíz, szódavíz)
kis csészényi aprított sonka
1 ek mustár
1 ek olívaolaj
1 ek mustár
só, bors
apróra vágott petrezselyem
Töltelékhez
1 kis doboz tejföl
2-3 gerezd zúzott fokhagyma
3-4 dkg reszelt sajt
Kenéshez
Fokhagymás tejföl, reszelt sajt
A tojásokat keverjük ki egy nagyobb tálban, adjuk hozzá a liszt harmadát, keverjük csomómentesre, majd öntsük fel egy-két deci vízzel, és keverjük simára. Adjuk hozzá a sonkát, a mustárt, az olajat, fűszerezzük és felváltva keverjük hozzá a liszt és a víz maradékát. Sütés előtt hagyjuk 10-15 percig állni, majd süssük ugyanúgy, ahogy a palacsintát szoktuk.
A kész palacsintákat kenjük meg a fokhagymás tejföllel, szórjuk meg reszelt sajttal és göngyölítsük fel.
A palacsintákat sorakoztassuk jénai tálba, kenjük meg tejföllel, szórjuk meg reszelt sajttal, és előmelegített sütőben süssük aranybarnára.
Melegen, hidegen is ízletes.
hirdetés ▼
hirdetés ▲
Hasonló recept
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.