Sütőtökös palacsinta
Az elkészítése kissé hosszadalmasabb, mint a hagyományos palacsintáé, de érdemes rá időt szánni. Fahéjas porcukorral, mézzel tápláló finomság.
Hozzávalók 2-3 személyre
fél kg sütőtök
12,5 dkg finomliszt
4 tojás
kb. 5 dkg porcukor (édesítőszerrel vagy mézzel helyettesíthető)
kb. 5 dkg beáztatott mazsola
csipetnyi só
szóráshoz: fahéjas porcukor
sütéshez kevés olívaolaj
Elkészítés
A sütőtököt vágd ketté, távolítsd el a magját, hámozd meg, majd kockázd fel. Vízben főzd puhára (a vízbe tehetsz kevés sót). A puhára főtt sütőtököt botmixerrel pépesítsd.
Tedd közepes keverőtálba. Add hozzá a lisztet, a felvert tojásokat, a beáztatott mazsolát és a cukrot (édesítőszert vagy mézet). Kevert egyneművé. Sűrű palacsintatésztát kapsz.
Fogj egy serpenyőt, kend meg olívaolajjal, hevítsd fel, majd merőkanálnyi mennyiséget önts a serpenyőbe. Süsd aranybarnára mindkét oldalát (kisebb és vastagabb palacsintákat kapsz a hagyományosnál).
Tálaláskor szórd meg fahéjas porcukorral és csorgass rá mézet.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.