Sütőtökös palacsinta

Az elkészítése kissé hosszadalmasabb, mint a hagyományos palacsintáé, de érdemes rá időt szánni. Fahéjas porcukorral, mézzel tápláló finomság.

Hozzávalók 2-3 személyre

fél kg sütőtök

12,5 dkg finomliszt

4 tojás

kb. 5 dkg porcukor (édesítőszerrel vagy mézzel helyettesíthető)

kb. 5 dkg beáztatott mazsola

csipetnyi só

szóráshoz: fahéjas porcukor

sütéshez kevés olívaolaj

Elkészítés

A sütőtököt vágd ketté, távolítsd el a magját, hámozd meg, majd kockázd fel. Vízben főzd puhára (a vízbe tehetsz kevés sót). A puhára főtt sütőtököt botmixerrel pépesítsd. 

Tedd közepes keverőtálba. Add hozzá a lisztet, a felvert tojásokat, a beáztatott mazsolát és a cukrot (édesítőszert vagy mézet). Kevert egyneművé. Sűrű palacsintatésztát kapsz.

Fogj egy serpenyőt, kend meg olívaolajjal, hevítsd fel, majd merőkanálnyi mennyiséget önts a serpenyőbe. Süsd aranybarnára mindkét oldalát (kisebb és vastagabb palacsintákat kapsz a hagyományosnál). 

Tálaláskor szórd meg fahéjas porcukorral és csorgass rá mézet.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy × három =

hirdetés