Szemnek, szájnak ingere. Több mint 20 ezer kagyló díszíti a tengerparti horvát halászcsárdát

Opatia szomszédságában található Ičići (icsicsi). Tengerparti település, tengerpartjának hossza mintegy másfél kilométer. A települést átszeli a Voloskót Lovrannal összekötő tengerparti sétány, a Lungomare. A lenyűgöző gyalogos útvonalat korábban fotókon már bemutattuk.

Ičići közkedvelt halászcsárdája a Lučica (lucsicá), vagyis a Kikötő. A szabadtéri tengerparti étterem nem csak az ételei és kedvező árai miatt  népszerű, a stílusa és a hangulata miatt is magával ragadó. 

Az éttermet több mint 20 ezer kagyló díszíti, köztük színezettek, és ezek szinte minden szabad falfelületet kitöltenek. A halászcsárdában más tengeri relikviák is láthatók, és kinyomtatva néhány horvát és külföldi újságcikket is találunk bekeretezve, melyek a Kikötőről készültek. 

Mostanra megfogyatkozott a kagylók száma, az étteremnek a csúcsidőszakban 50 ezer kagylója volt. Az étterem tulajdonosa, a hetvenes évei elején járó Vlado Vretenar lelkes gyűjtő, évtizedek óta hódol gyűjtőszenvedélyének.

A Lučica étterem Ičići különleges színfoltja.

Jól főznek. Az ételkínálat egyszerű, autentikus. Mindenki talál ízlésének megfelelő fogást, azok is, akik nem kedvelik a halakat, a tengeri „herkentyűket”. 

 

Fotók: M. M.

A vecernji.hr cikke nyomán

Az étterem Facebook oldala: facebook.com/LucicaIcici/

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

11 − 6 =

hirdetés