Szezámmagos hajtovány
Remek vendégváró sütemény. Gazdagíthatjuk a tölteléket kevés reszelt sajttal, de sajt nélkül is kiváló borkorcsolya!
Hozzávalók a tésztához
1 kg liszt 1 tojás + 1 sárgája 1 ek só 2 dl étolaj 1 kk cukor 1 cs friss élesztő (5 dkg) 1 nagy doboz tejföl 2-3 dl langyos tej
A krémhez
25 dkg vaj vagy margarin 1 ek só
A tetejére
szezámmag vagy sajt, lenmag vagy egész mák
Elkészítés
A hozzávalókból a cukorral megszórt langyos tejben felfuttatott élesztővel puha tésztát gyúrunk. Amíg a tésztát kelesztjük, elkészítjük a krémet. A margarint a kanál sóval kikeverjük. Ezután a tésztát 4 cipóra osztjuk (érdemes mérni, kb. 58 dkg/db) és egyenként tepsi nagyságára nyújtjuk. A lapokat megkenjük a krém negyed részével, majd feltekerjük és háromszögekre vagdossuk. Tepsibe tesszük, fél órán át kelesztjük. Sütés előtt a tetejét megkenjük a megmaradt tojásfehérjével,és megszórjuk szezámmaggal (sajttal, köménymaggal, mákkal, lenmaggal). Előmelegített sütőben 30-35 perc alatt aranysárga színűre sütjük. Jó étvágyat hozzá! Margó Facebook oldala: by Margó >>
Hasonló recept
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.