Szezámmagos hajtovány

Remek vendégváró sütemény. Gazdagíthatjuk a tölteléket kevés reszelt sajttal, de sajt nélkül is kiváló borkorcsolya! 

Hozzávalók a tésztához

1 kg liszt 1 tojás + 1 sárgája 1 ek só 2 dl étolaj 1 kk cukor 1 cs friss élesztő (5 dkg) 1 nagy doboz tejföl 2-3 dl langyos tej

A krémhez

25 dkg vaj vagy margarin 1 ek só

A tetejére

szezámmag vagy sajt, lenmag vagy egész mák

Elkészítés

A hozzávalókból a cukorral megszórt langyos tejben felfuttatott élesztővel puha tésztát gyúrunk. Amíg a tésztát kelesztjük, elkészítjük a krémet. A margarint a kanál sóval kikeverjük. Ezután a tésztát 4 cipóra osztjuk (érdemes mérni, kb. 58 dkg/db) és egyenként tepsi nagyságára nyújtjuk. A lapokat megkenjük a krém negyed részével, majd feltekerjük és háromszögekre vagdossuk. Tepsibe tesszük, fél órán át kelesztjük. Sütés előtt a tetejét megkenjük a megmaradt tojásfehérjével,és megszórjuk szezámmaggal (sajttal, köménymaggal, mákkal, lenmaggal). Előmelegített sütőben 30-35 perc alatt aranysárga színűre sütjük. Jó étvágyat hozzá!   Tuska Margó Margó Facebook oldala: by Margó >>

Hasonló recept

Jugoszláv kalács

Hasonló, de mégis más: Jugoszláv kalács

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

18 + tizenöt =

hirdetés