Szilvás pite őrölt mandulával

Egy egyszerű pite, aminek az őrölt mandula extrán finom ízt ad.

Hozzávalók

Tésztához

18 cm átmérőjű tortaformához

15 dkg finomliszt

10 dkg hideg, felkockázott vaj

1 egész tojás

5 dkg porcukor (vagy ezzel egyenértékű alternatív édesítőszer)

Töltelékhez

kb. 30 dkg kimagozott, negyedelt szilva

1 kk őrölt fahéj

3 ek barna cukor

kb. 3 dkg őrölt mandula

Elkészítés

A negyedelt szilvát keverjük össze az őrölt fahéjjal és a barna cukorral. Tegyük félre.

A tészta hozzávalóit keverőgépben dolgozzuk egyneművé (vagy gyúrjuk). Tegyük fél-egy órára a hűtőbe.

A tésztát nyújtsuk kb. fél centi vékonyra és óvatosan igazítsuk bele a tortaformába (magas falú tepsiben is megsüthető) úgy, hogy a peremre is jusson a tésztából. Pár helyen szúrkáljuk meg, így nem fog felpúposodni.

170-es hőfokon előmelegített sütőben süssük 10-15 percig a tésztát, majd vegyük ki a sütőből.

Szórjuk a tésztára az őrölt mandulát, majd borítsuk rá a szilvát. Nem szükséges tésztával borítani, mehet így a sütőbe.

Légkeverséses üzemmódban süssük 25-30 percig. Szeletelés előtt hagyjuk kihűlni. Szórjuk meg szőlő- vagy porcukorral.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 × 5 =

hirdetés