Szilvás pite zabliszttel, zabpehellyel cukormentesen

Klasszikus omlós tésztát is készíthetünk ehhez az ínycsiklandó süteményhez, ez esetben használjunk búza finomlisztet zabliszt és zabpehely helyett és hideg vajat, (itt található hozzá recept). Szerintünk a zabos változat ízletesebb – gluténérzékenyek is fogyaszthatják, cukorral és cukormentesen is elkészíthető.

Hozzávalók 22 centis tortaformához

5 dkg aprószemű zabpehely

15 dkg zabpehelyliszt

5 dkg olvasztott vaj (vagy olvasztott kókuszzsír)

3 ek tejföl v. 3%-os natúr joghurt

2 nagy tojás

fél csomag sütőpor

kb. 3 evőkanál cukor (eritrit vagy más alternatív édesítő) – aki édesebben szereti, növelheti a mennyiséget

vaníliakivonat vagy vaníliás cukor (ízlés szerint)

1 citrom reszelt héja és leve

csipetnyi só

kb. 20 dkg negyedelt vagy vékonyra szeletelt szilva fahéjas porcukorban vagy fahéjas eritritben átforgatva

Elkészítés

Az egész tojásokat alaposan keverjük össze a cukrokkal, a sóval, adjuk hozzá a vajat/kókuszzsírt, a simára kevert tejfölt (vagy joghurtot). Ezután keverjük bele a citromhéjat, a sütőporral elkevert zablisztet, végül a zabpelyhet.

Sűrű masszát kapunk. Öntsük vékonyan kivajazott tortaformába és egyengessük el. A masszát rakjuk ki a fahéjas cukorba forgatott szilvaszeletekkel.

Előmelegített sütőben, 180-as hőfokon süssük kb. 35 percig.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennyolc − egy =

hirdetés