Szilvás szelet kicsit másként, plusz három szilvás recept

Rögtönzött recept, jól sikerült. A hagyományos hozzávalók helyettesítésével kísérleteztünk. Vajat 20 százalék zsírtartalmú tejföllel, a kukoricalisztet natúr kukoricapehelyre cseréltük. A tésztája tömörebb a piskótánál, de nagyon ízletes lett, érdemes kipróbálni.

Hozzávalók kisebb tepsihez

3 tojás

12 dkg cukor (barna és kristálycukrot használtunk vegyesen)

1 mk sütőpor

1/2 doboz tejföl (nagy dobozos)

2,5 dl kukoricapehely (bögrényi) vagy 8-10 dkg kukoricaliszt

kb. 10 dkg finomliszt

10-12 szem szilva kimagozva, 4 cikkelyre vágva

fél maréknyi barna cukor a szilvára (ne hagyjuk állni a cukorban a szilvát, közvetlenül sütés előtt hintsük meg cukorral. A szilvát ízesíthetjük kb. 1 tk őrölt fahéjjal)

Elkészítés

A tojásokat egészben keverjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a tejfölt és keverjük simára. Keverjük be a kukoricapelyhet (vagy a kukoricalisztet), végül a sütőporral kevert lisztet. A lágy masszát öntsük kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd sorakoztassuk rá a cukrozott, negyedelt szilvákat.

Előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük 25-30 percig.

hirdetés 

hirdetés 

Szilvás szelet hagyományosan

Gyors szilvás szelet

Szilvás gombóc

Omlós szilvás pite

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × 4 =

hirdetés