Szilvás szelet kicsit másként, plusz három szilvás recept
Rögtönzött recept, jól sikerült. A hagyományos hozzávalók helyettesítésével kísérleteztünk. Vajat 20 százalék zsírtartalmú tejföllel, a kukoricalisztet natúr kukoricapehelyre cseréltük. A tésztája tömörebb a piskótánál, de nagyon ízletes lett, érdemes kipróbálni.
Hozzávalók kisebb tepsihez
3 tojás
12 dkg cukor (barna és kristálycukrot használtunk vegyesen)
1 mk sütőpor
1/2 doboz tejföl (nagy dobozos)
2,5 dl kukoricapehely (bögrényi) vagy 8-10 dkg kukoricaliszt
kb. 10 dkg finomliszt
10-12 szem szilva kimagozva, 4 cikkelyre vágva
fél maréknyi barna cukor a szilvára (ne hagyjuk állni a cukorban a szilvát, közvetlenül sütés előtt hintsük meg cukorral. A szilvát ízesíthetjük kb. 1 tk őrölt fahéjjal)
Elkészítés
A tojásokat egészben keverjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a tejfölt és keverjük simára. Keverjük be a kukoricapelyhet (vagy a kukoricalisztet), végül a sütőporral kevert lisztet. A lágy masszát öntsük kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd sorakoztassuk rá a cukrozott, negyedelt szilvákat.
Előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük 25-30 percig.
hirdetés ▼
hirdetés ▲
Szilvás szelet hagyományosan
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.