Szövetképek – Fali dekoráció egyszerűen

Könnyen kivitelezhető, egyedi, látványos, költségtakarékos fali dekoráció készíthető színes, mintás vászonanyag keretbe foglalásával. Évszakoknak megfelelő szövetképeket készíthetünk ezzel a módszerrel. 

Amire szükség lesz az elkészítéséhez: tetszőleges színű, mintázatú – lehetőleg erős, jó tartású – vászonanyag, több egyforma fakeret, tűzőgép vagy kalapács és szög.

A fakeretet rutinosabb barkácsolók maguk is elkészíthetik; asztalost is megbízhatnak vele s persze boltban is beszerezhető pár egyszerű, olcsó, méretesebb képkeret. Méteráru boltokban tucatszám találni szebbnél szebb anyagokat, de régi, használaton kívüli függöny, mintás asztalterítő stb. is feláldozható erre a célra, ha szép.

A szövetet a kerethez igazítva vágjuk méretre, minden oldalán 2-3 centis ‘többletet’ hagyva

A leterített, méretre vágott szövetre pontosan igazítsuk rá a képkeretet, ügyelve arra, hogy a minta ne csússzon el (ez főleg geometrikus mintáknál fontos). Az anyagot szorosan kihúzva hajtsuk a keret hátoldalára, és rögzítsük tűzőgéppel sűrűn, 2-3 centis helyközökkel (ha nincs tűzőgép, ez a művelet kalapáccsal, apró szögekkel is elvégezhető).

A szövetképek immár a helyükre kerülve – magukra irányítják a tekintetet.

A poszt ihletésére Viktóriáék elkészítették a faldekort.

– A párom egyedül készítette el a faliképet, valóban egyszerűen kivitelezhető. Hatezer forint volt az anyag, erős ágyszövet, a lécek mindössze ezer forintba kerültek, az egyik nagy barkácsüzletben szereztük be. Egy délelőttöt vett igénybe az elkészítése, az ebédlő üres falán kapott helyet – számolt be Viktória.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő + 6 =

hirdetés