Tápláló, finom és egészséges: karobos banánturmix
Tápláló, finom és egészséges ital. Gyerekeknek is érdemes elkészíteni.
Banán, méz, növényi vagy állati tej, karobpor. Ebből a négy összetevőből egészséges, tápláló turmixot készíthetünk. A növényi tejek közül a mandulatejet ajánljuk hozzá. Ha tartalmasabb italt szeretnénk, evőkanálnyi apró szemű zabpelyhet vagy zabkorpát is adagolhatunk hozzá. Laktózmentes tejjel is elkészíthető.
Mi is az a karob?
A szentjánoskenyérfa terméséből állítják elő. A termést tisztítás után megszárítják, majd por finomságúra őrlik. A karobot kakaóhelyettesítőként tartják számon, mivel színében és állagában nagyon hasonlít rá, a felhasználási mód sem különbözik, de egészségesebb és édeskésebb a kakaónál. Nem tartalmaz serkentő hatású alkaloidot – teobromint -, glutén- és laktóz-, koleszterinmentes, nátriumszegény. A karobot ezért fogyaszthatják gyerekek, várandós nők, szoptató anyák, ételérzékenységben szenvedők, idősek, szív- és keringési problémával küzdők. Antioxidáns hatású, sejtvédő, gazdag vitamin- és élelmi rost forrás.
Karobos banánturmix
Összetevők
3 dl tej
1 ek méz
1 ek karob
1 banán
1 ek apró szemű zabpehely vagy zabkorpa (elhagyható)
Elkészítés
A banánt szeleteljük fel, tegyük a turmixgépbe, öntsük rá a tejet, adjuk hozzá a mézet, a karobot és a zabpelyhet és alaposan turmixoljuk össze, majd adagoljuk pohárba.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.