Tápláló, finom reggeli: fokhagymás pirítós avokádóval, főtt tojással, pirított fenyőmaggal
Reggelire vagy ha gyorsan szeretnél összedobni valami táplálót és finomat.
Hozzávalók
szeletelt barna kenyér
vaj
1 gerezd fokhagyma
fél avokádó kis kockákra vágva vagy pürésítve
1 főtt tojás (ne főzd keményre – ha forrástól számítva 6 percig főzöd, a belseje közepesen lágy marad, ld. fotó)
egy evőkanálnyi pirított fenyőmag
Elkészítés
A kenyeret pirítsd meg, majd a héjától megszabadított fokhagymával dörzsöld át az egyik oldalát. Kend meg vajjal. Halmozd rá az avokádódarabokat vagy kend rá a pürésített avokádót, végül sorakoztasd rá a szeletelt főtt tojást és szórd meg pirított fenyőmaggal.
Teával vagy frissen facsart narancslével fenséges, magas tápértékű reggeli.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.