Hálószoba, a nyugalom szigete otthon. Inspiráló részletek, színes ágyneműk, dekorötletek

A hálószoba szerepe különösen sokat változott az elmúlt évek során. Szabadabb, nyíltabb világot élünk, így egyre több funkciót fogad be magába. (…) A hálószoba ma is a nyugalom szigete a lakáson belül, de már nem csak alszunk benne. Kibővíthető minden olyan tevékenységgel, amelyet szeretünk csendben, békességben tenni. Az új funkciók tükrében pedig érdemes újragondolni a méreteit, színeit, bútorait is. (…) Legyen a hálószoba igényeinknek és ízlésünknek megfelelő: elrendezésében, tárgyaival, színeivel, dekorációival – írja Laky J. Eszter otthon-pszichológus az Otthonkönyvben.

Bármilyen kiegészítő tevékenységeknek is adunk helyet a hálószobában, a háló legfontosabb bútordarabja az ágy. Ámikor ágyat és matracot választunk, jusson eszünkbe, hogy életünk nagyjából egyharmadát alvással töltjük; elsődlegesen kényelmi és fiziológiai szempontok alapján érdemes a kínálatot felmérni.

Míg régen az ágynemű a hozomány része volt, s egy-két váltás ágynemű egy életen át kitartott, ma inkább számít divatcikknek, a helyiség hangsúlyos dekorációs elemének; az ágyneműt bármikor lecserélhetjük, a választék kimeríthetetlen, a minták, a színek követik a trendeket. Évszak szerint is választhatunk ágyneműt. Milyen a tavasz hálószobában? Elmondják a képek.

Fotók innét >>

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

5 × 2 =

hirdetés