Tejes kifli házilag

Ez a tejes kifli üresen – kakaó, tejeskávé mellé – is nagyon finom, persze szendvicset is készíthetünk belőle. Ropogós, belül finom puha, másnap is friss.

Hozzávalók kb. 12 kiflihez

25 dkg rétesliszt

30 dkg finomliszt vagy kenyérliszt

3 dl tej

3 dkg élesztő

1 evőkanál porcukor

1/2 evőkanál só

4 dkg lágy vaj

1 tojás

3 evőkanál olívaolaj

 

Elkészítés

A liszteket szitáljuk egy nagy keverőtálba, a közepén alakítsunk ki egy kis mélyedést. Egy deci langyos, cukros tejben futtassuk fel az élesztőt, majd öntsük a lisztre. Adjuk hozzá az összes hozzávalót és gyúrjunk lágy tésztát belőle. Cseppentsünk rá evőkanálnyi olívaolajat, simítsuk el a tésztán, majd letakarva hagyjuk egy órát kelni.

Kelesztés után gyúrjuk át a tésztát és vágjuk ketté. Nyújtsuk vékonyra lisztezett felületen kb. 3-4 mm vastagra. Vágjunk 6-8 cikkelyt belőle és a cikkelyeket a szélesebb végüktől indulva szorosan tekerjük fel. Igazítsuk kifli formára és tegyük sütőpapírral bélelt tepsire.

Kifli

Hagyjuk kelni 10-15 percig, végül tejjel kenjük át a kifliket. Előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük kb. 20 percig.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

12 − kilenc =

hirdetés