Tejfölös-pudingos szelet

Egy finom házi édesség, könnyű, főzött pudingos-tejfölös krémmel.

Hozzávalók

A tésztához

45 dkg liszt

1 tojás

20 dkg vaj

10 dkg cukor

1 kávéskanál szódabikarbóna

2 evőkanál kakaópor

1-2 evőkanál tejföl (annyi, hogy gyúrható legyen a tészta)

A krémhez

2 csomag vaníliás pudingpor

1/2 tej

12 dkg cukor

2 csomag vaníliás cukor

45 dkg tejföl

hirdetés 

hirdetés 

Elkészítés

Megfőzöm a pudingot a fél liter tejjel és a cukorral. Az eredeti recept 20 dkg cukrot ír – szerintem az sok -, de aki édesebben szereti, tehet bele ennyit. A megfőtt sűrű pudingba keverem a vaníliás cukrot, majd hagyom hűlni. Ha kihűlt, habverővel belekeverem a tejfölt.

A hozzávalókból összegyúrom a tésztát. Elfelezem, majd lisztezett munkapulton kinyújtom tepsi méretűre (28×34). Az egyiket beleteszem a sütőpapírral bélelt tepsibe, rákenem a tejfölös pudingot, majd a másik tésztával beborítom.

Előmelegített sütőben, 180 fokon 40 percig sütöm. Éjszakára hűtőbe teszem, másnap fogyasztható.

Fotó, recept: Sass Erika Sasó www.tepszi.hu

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő × egy =

hirdetés