Tejfölös-pudingos szelet
Egy finom házi édesség, könnyű, főzött pudingos-tejfölös krémmel.
Hozzávalók
A tésztához
45 dkg liszt
1 tojás
20 dkg vaj
10 dkg cukor
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 evőkanál kakaópor
1-2 evőkanál tejföl (annyi, hogy gyúrható legyen a tészta)
A krémhez
2 csomag vaníliás pudingpor
1/2 tej
12 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
45 dkg tejföl
hirdetés ▼
hirdetés ▲
Elkészítés
Megfőzöm a pudingot a fél liter tejjel és a cukorral. Az eredeti recept 20 dkg cukrot ír – szerintem az sok -, de aki édesebben szereti, tehet bele ennyit. A megfőtt sűrű pudingba keverem a vaníliás cukrot, majd hagyom hűlni. Ha kihűlt, habverővel belekeverem a tejfölt.
A hozzávalókból összegyúrom a tésztát. Elfelezem, majd lisztezett munkapulton kinyújtom tepsi méretűre (28×34). Az egyiket beleteszem a sütőpapírral bélelt tepsibe, rákenem a tejfölös pudingot, majd a másik tésztával beborítom.
Előmelegített sütőben, 180 fokon 40 percig sütöm. Éjszakára hűtőbe teszem, másnap fogyasztható.
Fotó, recept: Sass Erika Sasó www.tepszi.hu
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.