Epres-habos pohárdesszert házi piskótával

Látványos desszert, gyorsan elkészül. Nagyon finom!

Hozzávalók 

(4 pohárnyi/kisebb befőttes üvegnyi adag)

250 ml zacskós habtejszín

1 tasak habfixáló

1 tasak vaníliás cukor

kb. 40-50 dkg eper

apróra tördelt vagy vágott házi piskóta (babapiskóta is jó hozzá)

Tipp: három tojásból sütött piskóta bőven elegendő 4 nagyobb pohárhoz. Miután kikevertük a piskótatésztát, a felét öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe, a maradékba pedig keverjünk 1-2 evőkanál cukrozatlan kakaóport, s ezt is öntsük a sütőlapra. Így a pohárdesszertet kétféle piskótával ízesíthetjük.

Elkészítés

Az epret mossuk meg, és negyedeljük. A tetejére hagyhatunk pár szem egész epret. A harmadát botmixerrel pépesítsük.

A hideg tejszínt öntsük tálba, keverjük hozzá a vaníliás cukrot és gépi habverővel verjük fel, apránként adagolva hozzá a habfixálót.

Mi 3 tojásból készült házi piskótát használtunk. (Amikor piskótát sütünk, érdemes a piskóta széleit levágni és összegyűjteni, pohárdesszerthez hasznosítható.)

 

Rétegezve töltsük meg a poharat/befőttes üveget a hozzávalókkal. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

 

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × négy =

hirdetés