Tejszínhabbal töltött csokis szuflé tekercs. Lisztmentes recept

Különleges desszert.

Hozzávalók a tésztához

169 g étcsokoládé

1/4 bögre narancs-,vagy málnalikőr, vagy víz

2 evőkanál teavaj

6 nagy tojás különválasztva

csipet só

1/2 bögre cukor

Hozzávalók a krémes töltelékhez

1 bögre tejszín

2 evőkanál cukor

1 evőkanál málnalikőr

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 175 fokon, készítsük elő a tepsit, béleljük ki sütőpapírral, és vékonyan kenjük meg vajjal.

A darabokra tört étcsokoládét a likőrrel vagy a vízzel, valamint a vajjal tegyük egy közepes tálba, és vízgőz felett olvasszuk meg (figyeljünk arra, hogy a víz ne forrjon!). Ha a csokoládé és a vaj elolvadt, adjuk hozzá egyenként a tojássárgákat, s keverjük jól össze a csokis masszával.

Egy másik tálban verjük fel a tojásfehérjéket csipetnyi sóval, s ha már kezd összeállni a hab, erősebb keverési fokon adagoljuk hozzá a cukrot is. Ha kemény habbá vertük a fehérjét, adagoljunk belőle egy keveset a csokis masszához, keverjük el benne, majd a maradék tojáshabot is keverjük hozzá. A masszát öntsük az előkészített tepsibe, simítsuk le. Nagyjából negyed óráig süssük.

Ne ijedjünk meg, ha kicsit felpúposodik sütés közben – átmenetileg – felpúposodik a tészta.

Ha megsült, hagyjuk kihűlni, majd egy másik tepsi segítségével fordítsuk fejre, tegyünk alá sütőpapírt, majd az aljáról távolítsuk el a használt sütőpapírt. A tészta alsó oldalára kerül a felvert tejszínhab. Verjük kemény habbá a tejszínt, kenjük rá a tésztára, majd óvatosan tekerjük fel.

 

Málnával, bogyós gyümölcsökkel, vagy önmagában is nagyon finom. 

Recept, fotók: Árvai Erika, Erika süteményei

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhárom + 12 =

hirdetés