Tejszínhabbal töltött csokis szuflé tekercs. Lisztmentes recept
Különleges desszert.
Hozzávalók a tésztához
169 g étcsokoládé
1/4 bögre narancs-,vagy málnalikőr, vagy víz
2 evőkanál teavaj
6 nagy tojás különválasztva
csipet só
1/2 bögre cukor
Hozzávalók a krémes töltelékhez
1 bögre tejszín
2 evőkanál cukor
1 evőkanál málnalikőr
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 175 fokon, készítsük elő a tepsit, béleljük ki sütőpapírral, és vékonyan kenjük meg vajjal.
A darabokra tört étcsokoládét a likőrrel vagy a vízzel, valamint a vajjal tegyük egy közepes tálba, és vízgőz felett olvasszuk meg (figyeljünk arra, hogy a víz ne forrjon!). Ha a csokoládé és a vaj elolvadt, adjuk hozzá egyenként a tojássárgákat, s keverjük jól össze a csokis masszával.
Egy másik tálban verjük fel a tojásfehérjéket csipetnyi sóval, s ha már kezd összeállni a hab, erősebb keverési fokon adagoljuk hozzá a cukrot is. Ha kemény habbá vertük a fehérjét, adagoljunk belőle egy keveset a csokis masszához, keverjük el benne, majd a maradék tojáshabot is keverjük hozzá. A masszát öntsük az előkészített tepsibe, simítsuk le. Nagyjából negyed óráig süssük.
Ne ijedjünk meg, ha kicsit felpúposodik sütés közben – átmenetileg – felpúposodik a tészta.
Ha megsült, hagyjuk kihűlni, majd egy másik tepsi segítségével fordítsuk fejre, tegyünk alá sütőpapírt, majd az aljáról távolítsuk el a használt sütőpapírt. A tészta alsó oldalára kerül a felvert tejszínhab. Verjük kemény habbá a tejszínt, kenjük rá a tésztára, majd óvatosan tekerjük fel.
Málnával, bogyós gyümölcsökkel, vagy önmagában is nagyon finom.
Recept, fotók: Árvai Erika, Erika süteményei
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.