Kreatív újrahasznos: dekoratív textilcsokrok Zsuzsától

Pintér Zsuzsa látványos asztali dekorációkat, főleg csokrokat készít különféle textilanyagokból, sőt, csokrokat is sörösdobozokból. Az anyagok változatosságának, a készítési technika sokszínűségének köszönhetően mindegyik alkotás egyedi, s más hangulatot áraszt.

– Gyermekkorom óta alkotok, szinte minden anyagból sokféle dolgot, de mostanság találtam rá arra a technikára, ami igazán boldoggá tesz. Virágcsokrokat készítek farmeranyagból, horgolt virágokból, organzából – mondja Zsuzsa, aki először csak virágokat készített horgolással, nemezeléssel, s különböző textilekből, cipzárakból varrással, aztán kikísérletezte az úgynevezett – férfiaknak is ajándékozható – sorcsokrot, amely színes sörösdobozok anyagából készül.

Zsuzsa tippjei

Virágok készíthetők megunt, de még nem lestrapált ruhadarabokból, így a kinőtt farmer is új életre kelhet. A varrósdobozban fellelhető gombok is hasznosak lehetnek a virágok elkészítéséhez. Lényeg, hogy anyagban, színekben harmonizáló alapanyagokat válasszunk. A csokor alapja, vatelinnel, vagy gyapjúval kitömött gömb alakúra formázott textil, mely kör alakú anyagból fércöltéssel készíthető. E formához ragasztunk egy papírhengert, és már kész is az alap, melyre ráragaszthatók a virágok. Aki varrni, vagy horgolni tud fantáziája alapján variálhatja a virágformákat.

 

Ajánló

Farmerszőnyeg

Farmerruhák kreatív újrahasznosítása

Farmer újrahasznos

Ne dobjuk ki a régi farmerruhákat! 8 kreatív újrahasznosítási ötlet

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

kilenc − egy =

hirdetés