Uzsonnacsomagolás kreatívan: varrjunk színezhető textilszalvétát! (Sablonnal)

Egyik kedvenc anyagom a textilfilccel kiszínezhető fekete-fehér vászon. Készítettem már belőle kis „lóti-futi“ táskát és uzsonnás batyut is. Unatkozó gyermekeim hangos ricsaját is pillanatok alatt alkotó csenddé varázsolja, ha előveszem a „színezős“ anyagot és közösen készítünk valamit. Így született a kistesónak apró babajáték. Legutóbbi ötletem a batyuként is használható textil-szalvéta. A belső részre lemosható felületű, vékony impregnált anyagot tettem, hogy könnyen tisztítható legyen.

hirdetés 

hirdetés 

Babajáték színezhető textilből

A textilszalvéta szabásmintája és elkészítése rendkívül egyszerű. Egy hagyományos, négyzet alakú papírszalvétát vettem alapul a szabásminta kialakításához. Az oldalakat megharmadoltam, a sarkokat levágtam és így megkaptam a nyolcszög alakú szabásmintát.

Ez alapján a külső és belső anyagokat 1 cm varrásráhagyással kiszabtam, majd a tépőzár alsó részét rávarrtam a külső anyagra. A külső és belső anyagokat a színével befelé fordítva körbevarrtam úgy, hogy a felvarrt tépőzárral szemben lévő oldalon a kifordításhoz és a tépőzáras pánt felvarrásához maradjon egy kis rés.

Kifordítás után a pántot a rés közepére illesztve körbevarrtam a szalvétát. Ha külső anyagnak a színezős vászont választjuk, a textilfilces színezés és az egy óra pihentetés után vasaljuk át a szalvétát, hogy a színek fixálódjanak.

Színezhető textilből készült táska és tasak

Cheorsi bemutatkozó összeállítása

Cheorsi önfeledt játéka a színekkel, formákkal, textúrákkal

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

kettő + 14 =

hirdetés