Tiramisu tojásmentesen kapucsínós krémmel

A tiramisu „hálás” desszert, gyorsan elkészíthető, nem kell sütni, ráadásul nagyon finom. Az eredeti recept alapján a krémbe nyers tojás is kerül, akik ettől idegenkednek, nyugodtan elhagyhatják. A krém ízesíthető instant kapucsínóval, így a kávés desszert karakteresebb lesz.

Hozzávalók kisebb magas falú (szögleges) tálhoz, 2 réteghez

12 db babapiskóta

2 dl frissen főzött fekete kávé (koffeinmentes kávét főzzünk, ha gyerekek is ennének a desszertből)

250 g mascarpone

200 ml habtejszín

1 tasak vaníliás cukor

2 ek cukor vagy ennek megfelelő cukorhelyettesítő 

2 ek instant kapucsínó 

kb. 1 ek cukrozatlan kakaópor

Elkészítés

Készítsük el a krémet: lazítsuk fel villával a mascarponét. A habtejszínt a vaníliás cukorral verjük kemény habbá. A kétféle krémet elegyítsük, majd keverjük el benne alaposan a kapucsínóport. 

Főzzünk kávét.

A kávét töltsük egy kisebb tálba, és forgassuk meg benne egyesével a babapiskótákat. (Gyorsan magába szívja a kávét, ezért elég csak belemártani, majd megforgatni.)

A magas falú szögletes tál alját rakjuk ki a kávéba áztatott babapiskótákkal.

Kanalazzuk rá, simítsuk el rajta a krém felét.

A krémet szórjuk meg kakaóporral.

Sorakoztassuk a krémre a második réteg áztatott babapiskótát, erre jöhet a krém maradéka, végül a kakópor.

Az edényt alaposan tekerjük körbe frissen tartó fóliába és tegyük a hűtőbe. Jó, ha a desszert legalább fél napig a hűtőben van fogyasztás előtt.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő × kettő =

hirdetés