Medvehagymás tojásos nokedli
Érdemes kihasználni a medvehagymaszezont. Tavaszi gyógynövényünk sokféleképpen felhasználható – üde zöld színt és karakteres ízt kölcsönöz a nokedlinek is.
Hozzávalók
A tésztához
50 dkg liszt
1 csomag medvehagyma
2 dl víz
1,5-2 dl tej
3 tojás
1 kk. só
1 ek étolaj
***
4-5 tojás
2 csipet só
víz
só
Elkészítés
A medvehagymát vágd nagyobb darabokra, majd turmixgépben öntsd fel vízzel és turmixold össze.
Keverőtálba adagold a lisztet, add hozzá a turmixolt medvehagymát, a tojásokat, a tejet, sózd meg és keverd csomómentesre. (Ha sűrűnek találod, adj hozzá vizet.) A tej jó ízt ad a nokedlinek, aki idegenkedne tőle – vagy nem fogyaszthatja -, hagyja ki és készítse a szokásos módon csak vízzel, úgyis tökéletes lesz a végeredmény.
Egy fazékba forralj vizet,sózd meg, majd a lobogó vízbe – több részletben – szaggasd a nokedlit. Ha a nokedli feljön a víz tetejére, szűrővel szedd ki a vízből. Hideg folyóvíz alatt öblítsd át a tésztát, csepegtesd le a vizet, majd tedd olajozott, hevített serpenyőbe.
A tojásokat verd fel egy tálkában, sózd – kevés tejjel vagy tejszínnel fellazítható – és öntsd a nokedlire. Fakanállal kevergesd, míg a tojás meg nem sül.
Apróra vágott medvehagymával, ropogósra sütött bacon szeletekkel, friss salátával vagy savagyúsággal tálalhatod.
Fotó, recept: B. Csánk Györgyi Csak mert szeretem kreatív gasztroblog
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.