Tökéletes recept puha mézeskalácshoz
Rögtön süthető, de napokig a hűtőben tárolható felhasználásig. Az egyik legjobb recept puha mézeskalácshoz.
Hozzávalók
75 dkg liszt
4 tojássárgája
15 dkg porcukor
25 dkg langyos méz
4 ek tejföl
5 dkg zsír
1 csomag mézesfűszer
2 kk szódabikarbóna
Elkészítés
A tészta hozzávalóit alaposan gyúrd össze. Ha van kenyérsütőd, a megfelelő programon 15 perc alatt tökéletesen összeáll a tészta. Fényes, ruganyos, könnyű vele dolgozni és s. Szilikon nyújtólapon vagy két sütőpapír között nyújtsd a tésztát 3-4 milliméter vastagra, majd szaggasd ki különböző sütőformákkal. A mézeseket sorakoztasd sütőpapírral bélelt tepsire. Előmelegített sütőben 180-as hőfokon 10-12 perc alatt megsül; érdemes figyelni sütés közben a színét, mert hamar megég.
Ez a mézes sütés után napokkal is puha marad. Ha kihűlt fehér vagy színes cukormázzal, díszítőelemekkel (színes szórócukor, cukorgyöngy, mák, kókuszreszelék, tökmag, napraforgómag, szezámmag stb.) dekorálható.
Gondolatok, élmények életigenlőknek
2011-ben kezdődött a történetem a Facebookon. Online magazinként 2013 óta létezem. Független vagyok. Több százezren olvasnak havonta. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.
Ide írhatod a véleményed!
Want to join the discussion?Feel free to contribute!