Tökéletes recept puha mézeskalácshoz

Rögtön süthető, de napokig a hűtőben tárolható felhasználásig. Az egyik legjobb recept puha mézeskalácshoz.

Hozzávalók

75 dkg liszt

4 tojássárgája

15 dkg porcukor

25 dkg langyos méz

4 ek tejföl

5 dkg zsír

1 csomag mézesfűszer

2 kk szódabikarbóna

Elkészítés

A tészta hozzávalóit alaposan gyúrd össze. Ha van kenyérsütőd, a megfelelő programon 15 perc alatt tökéletesen összeáll a tészta. Fényes, ruganyos, könnyű vele dolgozni és s. Szilikon nyújtólapon vagy két sütőpapír között nyújtsd a tésztát 3-4 milliméter vastagra, majd szaggasd ki különböző sütőformákkal. A mézeseket sorakoztasd sütőpapírral bélelt tepsire. Előmelegített sütőben 180-as hőfokon 10-12 perc alatt megsül; érdemes figyelni sütés közben a színét, mert hamar megég.

Ez a mézes sütés után napokkal is puha marad. Ha kihűlt fehér vagy színes cukormázzal, díszítőelemekkel (színes szórócukor, cukorgyöngy, mák, kókuszreszelék, tökmag, napraforgómag, szezámmag stb.) dekorálható.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × kettő =

hirdetés