Töltött batyu gyömbéres-boros padlizsánnal
Húsmentes recept, különleges ízharmóniával – érdemes kipróbálni!
Hozzávalók (kb. 4-5 személyre)
1 csomag leveles tészta
kb. 150 g juhtúró
1 mozzarella golyó (lében)
újhagyma zöldje
1-2 kápia paprika
1 nagy vagy 2 kisebb, kockára vágott padlizsán
1 közepes fej apróra vágott vöröshagyma
3 cm friss gyömbér (lereszelve)
pár gerezd zúzott fokhagyma
frissen őrölt színes bors
só
1 tk kurkuma
1 tk ánizs
2 dl félédes bor
1 kis pohár tejföl (kb. 150 g)
1 tojás
kókuszzsír vagy olaj
hirdetés ▼
hirdetés ▲
Elkészítés
A juhtúrót összegyúrom a mozzarella golyóval és 1-2 ek tejföllel. A kápiát apró kockákra vágom, az újhagyma zöldjének felét felszeletelem, és összekeverem a túróval. Frissen őrölt borssal ízesítem.
A leveles tésztát 8 négyzetre vágom, megtöltöm a túróval, batyuszerűen összecsipkedem a széleit, majd megkenem a felvert tojással.
200-220 fokon, kb. 20-25 percig sütöm, amíg szép színe lesz.
Amíg sül, felforrósítom a kókuszzsírt, megforgatom benne a vöröshagyma, újhagyma, fokhagyma, gyömbér keverékét, majd sóval, kurkumával, frissen őrölt borssal, és mozsárban összetört ánizzsal ízesítem.
Hozzáadom a padlizsánt, pár percig sütöm, majd hozzáöntöm a bort, és fedő alatt hagyom párolódni.
A maradék tojást összekeverem a maradék tejföllel, majd a padlizsánhoz adom.
Forrón tálalom.
Jó étvágyat kívánok!
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.