Töltött batyu gyömbéres-­boros padlizsánnal

Húsmentes recept, különleges ízharmóniával – érdemes kipróbálni!

Hozzávalók (kb. 4­-5 személyre)

1 csomag leveles tészta

kb. 150 g juhtúró

1 mozzarella golyó (lében)

újhagyma zöldje

1­-2 kápia paprika

1 nagy vagy 2 kisebb, kockára vágott padlizsán

1 közepes fej apróra vágott vöröshagyma

3 cm friss gyömbér (lereszelve)

pár gerezd zúzott fokhagyma

frissen őrölt színes bors

1 tk kurkuma

1 tk ánizs

2 dl félédes bor

1 kis pohár tejföl (kb. 150 g)

1 tojás

kókuszzsír vagy olaj

hirdetés 

hirdetés 

Elkészítés

A juhtúrót összegyúrom a mozzarella golyóval és 1­-2 ek tejföllel. A kápiát apró kockákra vágom, az újhagyma zöldjének felét felszeletelem, és összekeverem a túróval. Frissen őrölt borssal ízesítem.

A leveles tésztát 8 négyzetre vágom, megtöltöm a túróval, batyuszerűen összecsipkedem a széleit, majd megkenem a felvert tojással.

­200-220 fokon, kb. 20­-25 percig sütöm, amíg szép színe lesz.

Amíg sül, felforrósítom a kókuszzsírt, megforgatom benne a vöröshagyma, újhagyma, fokhagyma, gyömbér keverékét, majd sóval, kurkumával, frissen őrölt borssal, és mozsárban összetört ánizzsal ízesítem.

Hozzáadom a padlizsánt, pár percig sütöm, majd hozzáöntöm a bort, és fedő alatt hagyom párolódni.

A maradék tojást összekeverem a maradék tejföllel, majd a padlizsánhoz adom.

Forrón tálalom.

Jó étvágyat kívánok!

 

Fazakas Hajnalka

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt × 3 =

hirdetés