Töltött burgonya paradicsommártással

Ízletes egytálétel – húsmentes, laktató egytálétel, nem csak vegetáriánusoknak ajánljuk!

Hozzávalók

A töltött burgonyához

1­-2 közepes burgonya személyenként

1 közepes cukkini

1 kis fej vöröshagyma

2 kisebb sárgarépa

500 g tehéntúró

1 ek rizs

kevés olaj

bors

csemegepaprika

kurkuma

apróra vágott petrezselyemzöld

A mártáshoz

500 g (papírdobozos) paradicsompüré

bors

bazsalikom

majoranna

3 cikk fokhagyma

1 ek cukor

Elkészítés

Kevés olajon megforgatom a rizst, fűszerezem, felöntöm kevés forró vízzel, és fedő alatt párolom. Közben apróra vágom a hagymát, lereszelem a répát és a cukkinit, majd a rizshez keverem. Amikor megfőtt, hozzáadom a tehéntúrót és az apróra vágott petrezselyemzöldet. Ha túl lágy, keverek hozzá egy kevés zsemlemorzsát.

Egy teáskanállal kivájom a burgonyák belsejét (kb. fél centis legyen a fala), majd megtöltöm őket a zöldséges-­túrós keverékkel.

Egy nagyobb fazékban elhelyezem a burgonyaforgácsot, és erre fektetem a töltött burgonyákat. Annyi vizet öntök hozzá, hogy a töltelék kilátsszon, és addig főzöm, míg a burgonya kissé megpuhul.

Ekkor kiveszem a töltelékeket, leöntöm a víz felét, és botmixerrel ledarálom a forgácsot. Hozzákeverem a paradicsompürét, a zúzott fokhagymát, fűszerezem, és felforralom.

Ízlés szerint tejföllel meglocsolva tálalható.

Tipp

Ha túl sok tölteléket készítek, a maradékhoz keverek 1 tojást. Pogácsákat formázok belőle, kevés lisztben megforgatom és kókuszzsírban megsütöm. Főzelék mellé kínálom.

Jó étvágyat!

 

Fazakas Hajnalka

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt − 3 =

hirdetés