Töltött tojás libamájpástétommal
A töltött tojás egyszerűen elkészíthető, sokféleképpen ízesíthető. Lehetőleg nagy méretű tojásokat szerezzünk be hozzá, s persze az sem hátrány, ha a tojás ökológiai gazdálkodásból való.
Hozzávalók családi adaghoz
6 keményre főzött tojás
1 kis doboz libamájpástétom
2 ek mustár
2 ek majonéz
1 mk só
Elkészítés
A tojásokat főzzük keményre, hideg vízben hűtsük ki, majd pucoljuk meg.
Hosszában vágjuk ketté őket, kis tálba szedjük ki a sárgájukat.
A főtt tojássárgákat keverjük csomómentesre a fellazított libamájpástétommal, a mustárral, a majonézzel, sózzuk. Ha tömörnek érezzük a tölteléket, puha vajjal lazíthatjuk.
A tölteléket habnyomón keresztül adagoljuk a felezett tojásokba.
Megszórhatjuk pirospaprikával, apróra vágott snidlinggel, újhagymával.
hirdetés ▼
hirdetés ▲
Még több töltött tojás
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.