Tonhalas sült tészta
Aki a tonhalat és a tésztát szereti, annak ez az egytálétel egyszerűen tökéletes! Finom, laktató, ajánljuk!
Hozzávalók
25 dkg csavart tészta- Fusilli
2 tonhalkonzerv
1 kisebb vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
3 ek olívaolaj
1 darabolt paradicsom konzerv (400 g)
5 dkg reszelt parmezán (más sajttal is készíthető) + szóráshoz
2 ek szeletelt olajbogyó (elhagyható)
1 tk szárított bazsalikom
só, bors
Elkészítés
A fusilli tésztát főzzük meg sós forró vízben. Ha megfőtt, szűrjük le.
Olívaolajban pirítsuk meg az apróra vágott vöröshagymát és az apró lyukú reszelőn lereszelt fokhagymát. Ha megpirult, adjuk hozzá a konzerv paradicsomot, fűszerezzük, sózzuk, kis forralás után keverjük bele a tonhalkonzervet, az olajbogyót, a sajtot, végül a tésztát is forgassuk hozzá.
Az egészet öntsük egy jénai vagy más hőálló tálba, szórjuk meg reszelt sajttal, és előmelegített sütőben, 180-as hőfokon süssük 25-30 percig.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.