Tonhalas sült tészta

Aki a tonhalat és a tésztát szereti, annak ez az egytálétel egyszerűen tökéletes! Finom, laktató, ajánljuk!

Hozzávalók

25 dkg csavart tészta- Fusilli

 2 tonhalkonzerv

1 kisebb vöröshagyma

2-3 gerezd fokhagyma

3 ek olívaolaj

1 darabolt paradicsom konzerv (400 g)

5 dkg reszelt parmezán (más sajttal is készíthető) + szóráshoz

2 ek szeletelt olajbogyó (elhagyható)

1 tk szárított bazsalikom

só, bors

Elkészítés

A fusilli tésztát főzzük meg sós forró vízben. Ha megfőtt, szűrjük le.

Olívaolajban pirítsuk meg az apróra vágott vöröshagymát és az apró lyukú reszelőn lereszelt fokhagymát. Ha megpirult, adjuk hozzá a konzerv paradicsomot, fűszerezzük, sózzuk, kis forralás után keverjük bele a tonhalkonzervet, az olajbogyót, a sajtot, végül a tésztát is forgassuk hozzá.

Az egészet öntsük egy jénai vagy más hőálló tálba, szórjuk meg reszelt sajttal, és előmelegített sütőben, 180-as hőfokon süssük 25-30 percig.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × három =

hirdetés