Tonhalas szendvicskrém, ahogy szerkesztőnk készíti

Ízletes és laktató szendvicskrém; főként azoknak ajánljuk, akik szeretik a tonhal konzervet. 

Hozzávalók kb. 6 szelet kenyérhez

1 olajos tonhal konzerv alaposan lecsepegtetve 

1 keményre főzött tojás felaprítva (aki nagyobb mennyiséget szeretne, dúsíthatja 2-3 tojással, ez esetben több mustárt és tejfölt igényel)

a tojás gyors felaprításához egy egyszerű trükk

1 ek mustár (Heinz fűszeres)

1/2 ek majonéz (Heinz)

3 ek tejföl (Zott 20 %) – a tejföl és a majonéz mennyisége növelhető

kis csokor apróra vágott snidling és/vagy petrezselyemzöld ízlés szerint (zellerlevél is jó hozzá, de karakteres íze miatt nem mindenki szereti)

1 közepes vöröshagyma/lilahagyma apróra vágva

fél citrom leve

só, bors ízlés szerint

Elkészítés

A hozzávalókat egy közepes tálban alaposan keverjük össze.

A szendvicskrémet legalább fél napig tartsuk hűtőben, hogy az ízei összeérjenek.

A kenyérre fektethetünk salátaleveleket, s erre kanalazzuk a tonhalkrémet.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

6 − 3 =

hirdetés