Trifle, az isteni angol pohárdesszert

A mai sütimet a Trifle (trájfül) inspirálta. A Trifle az angolok egyszerű, nagyszerű pohárdesszertje. A trifle kis csekélységet, apróságot jelent, ami nagy valószínűséggel a desszert elkészítésére vonatkozhat – pillanatok alatt össze lehet dobni. Piskóta, vaníliakrém és gyümölcs rétegekből állítják össze, rengeteg variációban.

Már az 1800-as évek előtt is készítettek főzött krémből és egyéb hozzávalókból hasonló pohárkrémet; az első, szakácskönyvben is megjelent változatot 1857- ben Mr. Fredeirc Bishop publikálta.

Hogy is készült? A pohárba nápolyi kekszet tördeltek (ehelyett ma már babapiskótát használnak), a nápolyit Brandyvel, vagy fehér borral meglocsolták, következő rétegként pedig eperlekvár került rá, majd a főzött vaníliakrém. (Mostanság tejszínhabbal is megspékelik.) A pohárkrémet kicsit pihentetni kell(ene), hogy az ízek jól összeérjenek – ez az, ami nekem nem megy.

Az én Trifle-öm meglehetősen eltér a fent leírtaktól, mivel vaníliakrém helyett túróval készítettem. Az első réteghez piskótatallérokat sütöttem, a piskótát rumaromával meglocsoltam. Erre került a vaníliás, citromos túró, majd a tejszínhab. Epret és málnát szórtam a tetejére, majd egy kis csokival is megcsorgattam.

aliztisoczki_joÉletszépítő Falatkalandokat kívánok, Tisoczki Aliz

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

9 − hat =

hirdetés