Nagyszerű miniatűrök: dióhéjba rejtett lélekgyógyítók. Tündér Karola varázslatos nemeztündérei

– Hiszek a tündérekben, s hiszek gyógyító erejükben. Mindig is nagyon közel állt hozzám a tündérek világa, hiszem, hogy léteznek, s itt vannak körülöttünk. Azon dolgozom, hogy a tündérek gyógyító és segítő erejét egyre többen élhessék, tapasztalhassák meg

– ez TündérKa ars poeticája. A név a Tündér Karola alkotói név rövidítése. TündérKa varázslatos világát Ágota álmodta meg – pontosabb azt írni, hogy ez az ő világa. Nemez figurái elbűvölőek.

– Néhány éve kezdtem foglalkozni a nemezeléssel, tűnemezeléssel. Egy internetes oldalon megláttam egy gyapjúmanót, ami annyira magával ragadott, hogy elkezdett foglalkoztatni a nemez technika. Utánajártam, önfejlesztő módon sajátítottam el, nagyrészt az internetről, végül megtaláltam a saját módszeremet, a technikámat.

Felemelő érzés – szeretettel tölt el -, amikor a kezeim között életre kel egy-egy tündér. Hiszek abban, hogy ő választja ki, kinek a kedvéért született; az alkotásba teljesen belefeledkezem, érzem, ahogy vezetik a kezem, s teljesen rájuk hagyatkozom.

Minden tündér más egyéniség, ez még különlegesebbé teszi a teremtés folyamatát. Vallom, hogy ezek a tündérek különleges céllal születnek, túlmutatnak anyagok halmazán; leendő gazdájuk problémájára jelentenek lelki gyógyírt.

A TündérKa név a Tündér Karola névből ered. A barátaim neveztek el így. Okleveles közgazdászként az első gyermekem születése után fogalmazódott meg bennem, hogy nem ez az én utam. Asztrológiát, numerológiát, shiatsu masszázst tanultam, majd végzett természetgyógyászként fülakupunktúrával foglalkoztam. Ezt követte a kineziológia, végül megtaláltam a saját utam, a saját módszerem az energiagyógyászatban. A foglalkozásokat nem kezelésnek nevezem, hanem karolásnak (karhossz teszt segítségével kommunikálok a tudattalannal). A karolásban minden benne van: átkarolás, felkarolás. Így neveztek el előbb Karolának, majd Tündér Karolának.

Amikor a harmadik gyermekemmel áldott állapotba kerültem, a karolást átmenetileg abbahagytam, s ekkor talált rám a nemezelés.

A dióképek története

A legkisebb fiammal diót szedtünk, s otthon együtt törtük meg. Az egyik dió gyönyörűen vált szét, és ez megihletett. Megszületett az első diótündér. Utána pedig jöttek sorra az ötletek; mindig izgalommal tölt el, vajon úgy fog-e kinézni az alkotás, ahogyan megálmodtam.

Vállalkozásunkban a férjem biztosítja a technikai hátteret – egyúttal ő a legjobb minőségellenőr. Nélküle nem tudnék szárnyalni, de mindig fogja a kezem, nehogy túlságosan messze repüljek a Földtől. Végtelenül hálás vagyok neki ezért.

A galéria képeit kattintással tudod nagy méretben megnyitni

 

TündérKa a Facebookon >>
TündérKa galéria a Facebookon >>

 

hirdetés
1 válasz
  1. Decsi-Kiss János
    Decsi-Kiss János says:

    Még egy rokon aki nem normális! Decsi-Kiss János vagyok…a többi a google keresőben. Nagyon örülok a magazinnal való ilyetén találkozásnak..Réti Ágota férjének nagybátyjaként köszőnöm és várom a mielőbbi személyes találkozást a Főszerkesztő Nővel és riport alanyával

    Válasz

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

14 − tizenkettő =

hirdetés