Tíz perc, és kész: süssünk túrófánkot!
Nemcsak a farsangi időszakban vehetjük hasznát az egyszerűen s nagyon gyorsan elkészíthető túrófánk receptjének. Bármikor jól jöhet, amikor nincs sok időnk sütni. Házi baracklekvárral vagy cukros tejföllel tálalhatjuk. Nagy előnye, hogy nem kell keleszteni, gyúrni, csak kikeverni.
Hozzávalók
25 dkg túró
25 dkg liszt
1 kis pohár tejföl
2 tojás
1 teáskanál szódabikarbóna
2 teáskanál cukor
csipetnyi só
1 citrom lereszelt héja
étolaj a sütéshez
Elkészítés
Keverjük össze alaposan a hozzávalókat egy tálban. Ha kész, máris süthetjük.
Hevítsük fel az olajat. Gyúrjunk kis gombócokat a túrós masszából, vagy formázás nélkül, evőkanállal – evőkanálnyi mennyiséget – adagoljunk a forró olajba. Többször megforgatva süssük aranybarnára, majd forgassuk meg vaníliás cukorral elkevert porcukorban.
Nyitókép: City Foodsters / Flickr
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.