Túrókrémes epertorta

Itt az eperszezon; finom ínyencségeket készíthetünk a friss gyümölcsből. A túrókrémes epertortát szinte mindenki szereti. A tortára zacskó segítségével olvasztott étcsokoládét csorgathatunk (vágjunk apró lyukat zacskó sarkára); tortazselével is bevonhatjuk.

Hozzávalók (közepes, 21-24 cm átmérőjű tortaformához)

A piskótához

4 tojás

csipetnyi só

4 evőkanál finom búzaliszt

4 evőkanál porcukor

1 mk sütőpor

1-2 evőkanál kakaópor + fél csomag vaníliás cukor (ha kakaós piskótát szeretnénk)

A túrókrémhez

50 dkg tehéntúró

4-5 szem eper

250 ml 30%-os habtejszín

1 tasak expressz zselatin fix (melegítés nélkül a krémhez adható)

1 tasak vaníliás cukor

2-3 evőkanál porcukor (ízlés szerint édesítsük)

Tetejére

30-40 dkg megmosott eper félbevágva vagy egészben

hirdetés 

hirdetés 

Elkészítés

A tojásokat válasszuk ketté. A fehérjét a cukor kb. felével és a csipetnyi sóval kemény habbá. A tojássárgákat a maradék porcukorral habverővel keverjük fehéredésig. A tojáshabot összekeverjük a sárgájával, apránként hozzáadagoljuk az átszitált, sütőporral kevert lisztet. Kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük és előmelegített sütőben megsütjük (sütési idő 180-as hőfokon kb. 20 perc).

A túrót botmixerrel keverjük krémesre, adjunk hozzá 4-5 szem epret.

A tejszínt egy másik tálban verjük fel 1 tasak vaníliás cukorral. A kissé megsűrűsödött tejszínhabba keverjük az expressz zselatin fixet, majd tovább verjük habverővel. Ha már kemény, hozzáadjuk a túrót és az egészet kézzel alaposan összekeverjük.

A krémet a kihűlt piskótalapra kenjük.

A megmosott, megszáradt eperszemeket elrendezzük a túrókrém tetején.

Fogyasztás előtt tegyük hűtőbe 1-2 órára. (Hűtőben tároljuk.)

Fotó: Életszépítők

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

nyolc + tíz =

hirdetés