Omlós, sós klasszikus: túrópogácsa

A túrópogácsát azok is megsüthetik, akik magukról úgy tartják, hogy egy rántottát sem tudnak önállóan összehozni. Kevés hozzávalóból egyszerűen és gyorsan elkészíthető! Íme, a recept, Veronika ajánlásával.

Hozzávalók:

30 dkg liszt
30 dkg túró
30 dkg Rama
1 tojás
1-2 kávéskanál só
Tetejére: reszelt sajt, szezámmag

Elkészítése:

A hozzávalókat alaposan összegyúrom, majd a tésztát (folpackba csomagolva, vagy fedeles edényben) egy éjszakára a hűtőbe teszem. Másnap kinyújtom a tésztát ujjnyi vastagra, és kis kerek kiszúróval kiszaggatom. Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem az apró pogácsákat. A tetejére reszelt sajtot vagy szezámmagot szórok. Erős lángon sütöm, ha szükséges, megforgatom.

Nagyon finom.

wagnerveronika_joJó étvágyat kívánok! Veronika

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő × négy =

hirdetés