Omlós, sós klasszikus: túrópogácsa

A túrópogácsát azok is megsüthetik, akik magukról úgy tartják, hogy egy rántottát sem tudnak önállóan összehozni. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető.

Hozzávalók

(A megadott mennyiségekből nagy, családi adag lesz, ezért – ha nincs szükség ennyi pogácsára -, a tészta felét fóliába csomagolva tárolhatjuk a következő sütésig.)

30 dkg liszt

30 dkg túró

30 dkg Rama

1 tojás

1-2 kávéskanál só

Tetejére: reszelt sajt, szezámmag

Elkészítés

A hozzávalókat alaposan összegyúrom, majd a tésztát (folpackba csomagolva, vagy fedeles edényben) egy éjszakára a hűtőbe teszem. Másnap kinyújtom a tésztát ujjnyi vastagra, és kis kerek kiszúróval kiszaggatom. Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem az apró pogácsákat. A tetejére reszelt sajtot vagy szezámmagot szórok. Erős lángon sütöm, ha szükséges, megforgatom.

 

Recept, fotó: Wagner Veronika

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennégy − 14 =

hirdetés