Omlós, sós klasszikus: túrópogácsa
A túrópogácsát azok is megsüthetik, akik magukról úgy tartják, hogy egy rántottát sem tudnak önállóan összehozni. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető.
Hozzávalók
(A megadott mennyiségekből nagy, családi adag lesz, ezért – ha nincs szükség ennyi pogácsára -, a tészta felét fóliába csomagolva tárolhatjuk a következő sütésig.)
30 dkg liszt
30 dkg túró
30 dkg Rama
1 tojás
1-2 kávéskanál só
Tetejére: reszelt sajt, szezámmag
Elkészítés
A hozzávalókat alaposan összegyúrom, majd a tésztát (folpackba csomagolva, vagy fedeles edényben) egy éjszakára a hűtőbe teszem. Másnap kinyújtom a tésztát ujjnyi vastagra, és kis kerek kiszúróval kiszaggatom. Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem az apró pogácsákat. A tetejére reszelt sajtot vagy szezámmagot szórok. Erős lángon sütöm, ha szükséges, megforgatom.
Recept, fotó: Wagner Veronika
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.