Túrós batyu élesztő nélkül, természetes édesítőszerrel

Bár diétásnak nem nevezhető, kevesebb cukrot tartalmaz, mint a hagyományos változat, a tésztába cukor helyett Eritritol (100%-ban természetes édesítőszer) került. Érdemes kipróbálni a receptet!

Hozzávalók

Tésztához

30 dkg finomliszt

1 kis pohár (175 g) 20%-os tejföl

7 dkg felkockázott vaj

1 egész tojás

5 dkg Eritritol (vagy porcukor)

csipetnyi só

1 mk sütőpor

Töltelékhez

25 dkg áttört túró

1 tojássárgája

5 evőkanál tejföl

1 evőkanál búzadara

1 citrom reszelt héja

1 csomag vaníliás cukor

kb. 5 dkg porcukor

Kenéshez

1 tojássárgája és 2 ek tejföl összekeverve

Elkészítés

A túrótöltelék hozzávalóit alaposan keverjük össze, és hagyjuk kb. 20 percig pihenni, hogy a búzadara kissé megszívja magát.

A tészta hozzávalóiból közepes keménységű tésztát gyúrunk. 

Enyhén lisztezett felületen kb. fél centi vastagra nyújtjuk.

A kinyújtott tésztából kb. 10×10 centis négyzeteket vágunk.

A tésztalapok közepére kb. 1 csapott evőkanálnyi túrótölteléket halmozunk, majd az átlós felüket egymásra hajtjuk. (Ráhajtás előtt a csücskök belső felét megkenhetjük kevés tojásfehérjével, hogy a végek ne nyíljanak szét.)

Sorakoztassuk a batyukat sütőpapírral bélelt tepsire, majd a tejfölös tojással kenjük meg.

Előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük aranybarnára.

Porcukorral vagy szőlőcukorral hintve tálaljuk.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × 5 =

hirdetés