Túrós húsgombóc krumplipürével
Ezeket az ízletes húsgombócokat nem bő zsiradékban kell elkészíteni, sütőben sülnek. Alacsonyabb a zsírtartalma, mint az olajban/zsírban kisütött változatoknak.
Hozzávalók
50 dkg darált hús (sertés, csirke vagy pulyka)
15 dkg túró
2 tojás
só, bors ízlés szerint
2 gerezd fokhagyma
zsemlemorzsa
4 dl tejszín
kevés vaj
Elkészítés
A darált húst egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a túrót, tojásokat és a fűszereket. Alaposan összekeverjük, majd hozzáadunk annyi zsemlemorzsát, hogy könnyen formázható masszát kapjunk. Egyforma gombócokat gömbölyítünk belőle. Kivajazott tepsiben 180 fokon kb. 20 percig lefóliázva sütjük, majd kivesszük, és a sózott tejszínnel meglocsoljuk. Visszatéve pirosra sütjük.
Krumplipürével vagy tésztafészekbe helyezve tálaljuk.
Recept, fotók: Babicz Rita
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.