Túrós húsgombóc krumplipürével

Ezeket az ízletes húsgombócokat nem bő zsiradékban kell elkészíteni, sütőben sülnek. Alacsonyabb a zsírtartalma, mint az olajban/zsírban kisütött változatoknak.

Hozzávalók

50 dkg darált hús (sertés, csirke vagy pulyka)

15 dkg túró

2 tojás

só, bors ízlés szerint

2 gerezd fokhagyma

zsemlemorzsa

4 dl tejszín

kevés vaj

Elkészítés

A darált húst egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a túrót, tojásokat és a fűszereket. Alaposan összekeverjük, majd hozzáadunk annyi zsemlemorzsát, hogy könnyen formázható masszát kapjunk. Egyforma gombócokat gömbölyítünk belőle. Kivajazott tepsiben 180 fokon kb. 20 percig lefóliázva sütjük, majd kivesszük, és a sózott tejszínnel meglocsoljuk. Visszatéve pirosra sütjük.

Krumplipürével vagy tésztafészekbe helyezve tálaljuk.

Recept, fotók: Babicz Rita

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × egy =

hirdetés