Citromhabos krémdesszert

Sütés nélkül készíthető, fenséges krémdesszert; az elkészítés másnapjára érnek össze az ízei, ekkor igazán finom. Nyáron különösen üdítő, de bármikor elkészíthető. Gyümölcsszezontól függően keverhetünk a krémbe epret, szedret, áfonyát.

Hozzávalók 8 személyre

2 csomag babapiskóta (24 db)

0,5 l tejföl

0,5 l tejszín

2 kezeletlen citrom (bio) 

20 dkg cukor

1 csomag Bourbon vaníliás cukor

1 ek zselatin

1 ek tortadara

Elkészítés

A tejfölt habosra keverjük a kétféle cukorral. A citromok héját a masszába reszeljük, majd a levüket is belefacsarjuk.

A tejszínt hidegen kemény habbá verjük, és óvatosan a citromos krémhez keverjük.

A zselatint az előírásoknak megfelelően elkészítjük és belecsorgatjuk a krémbe.

Egy magas falú jénai tál alját kirakjuk a piskótákkal, majd bevonjuk a citromos krém felével, újabb sor piskóta, majd ismét a krém következik.

A tetejét citromkarikákkal díszítjük, majd megszórjuk a csokidarával.

Egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

Másnap fogyasztható.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhét + tizennégy =

hirdetés